Anayasa Mahkemesi'ne raportör yardımcılığı başvuruları 15 Temmuz'da başlıyor. Anayasa Mahkemesi'nin 45 raportör yardımcılığı için yaptığı ilan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, 45 raportör yardımcısı alımı için yaptığı duyuru Mahkeme'nin internet sitesinde yer aldı. Giriş sınavına katılmak isteyen aday adayları, Giriş Sınavı Başvuru Formu'nu Mahkeme'nin "http://www.anayasa.gov.tr" internet sitesinden temin edebilecekler. Giriş sınavına başvurular ise 15 Ağustos'ta başlayacak, 16 Eylül'de sona erecek.

-YAZILI SINAV 30 EKİM'DE-

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgesini 24 Ekim 2011 günü saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden kimlik numarası ve aday şifresini girerek edinebilecekler.
Adaylar şifrelerini, başvuru merkezlerine (Ortaöğretim Kurumu Müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları) şahsen başvurarak ücreti karşılığı alabilecekler. Yazılı sınav Ankara'da 30 Ekim 2011 Pazar günü 09.30'da ÖSYM tarafından test yöntemi ile yapılacak.
Sınava giriş belgesinin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Tüm adaylar ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan "Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri"ne uymak zorunda.

-SINAV İÇİN KPSSP 103 PUAN TÜRÜNDEN EN AZ 75 PUAN ALMAK ŞART-

Aday adayları, yazılı sınavın ardından mülakat sınavına tabi tutulacak. Sınava katılacakların, Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmaları ya da yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış olmaları gerekiyor. Raportör yardımcılığı sınavına girecek olanlar KPSSP 103 puan türünden de en az 75 puan almaları gerekiyor.

-SINAVDA ALAN BİLGİSİ TESTİ UYGULANACAK-

Sınavda adaylara, 100 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak. Testte Anayasa hukuku, usul hukuku, insan hakları hukukuyla ilgili sorulardan oluşacak. Değerlendirme doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak. Sınav sonuçlarına, ÖSYM internet sitesinden yapılan duyuru tarihinden itibaren on gün içinde itiraz edilebilecek. 100 tam puan üzerinden 70 ve daha fazla puan alanlar başarı sırasına konularak 45 adet kadro sayısının dört katı kadar aday adayı sınavda başarılı sayılarak mülakata çağrılacak. Son sıradaki aday adayı ile eşit puan alan aday adayları da mülakata girmeye hak kazanacaktır. Aday adaylarının sınavın başlama saatinden bir saat önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları, sınava gelirken yanlarında sınava giriş belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaportlarını bulundurmaları gerekiyor. Bunların dışında başka hiçbir belge (sürücü belgesi dâhil) özel kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecek. (ANKA)