Anayasa Mahkemesi, 45 raportör yardımcısı alacak. Anayasa Mahkemesi, raportör yardımcısı alım ilanı Resmi Gazete'de yayımladı.

Giriş sınavına katılmak isteyen aday adayları, Giriş Sınavı Başvuru Formu'nu mahkemenin "www.anayasa.gov.tr" internet sitesinden elde edebilecek. Aday adayları, yazılı ve mülakat sınavına tabi tutulacaklar.
Adayların, hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idari bilimler alanlarında en az dört yıllık yükseköğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmaları ya da yabancı bir hukuk fakültesini bitirip, Türkiye'deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almaları gerekiyor.

Giriş sınavına başvurular 15 Ağustos 2011 ile 16 Eylül 2011 arasında yapılacak. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgesini 24 Ekim 2011 günü saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin internet adresinden kimlik numarası ve aday şifresini girerek edinebilecekler. Adaylar şifrelerini, başvuru merkezlerine şahsen başvurarak ücreti karşılığı alabilecekler. Yazılı sınav Ankara'da 30 Ekim 2011 Pazar günü 09.30'da ÖSYM tarafından test yöntemi ile yapılacak. Sınavda adaylara, 100 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak.

Değerlendirme doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak. Sınav sonuçlarına, ÖSYM internet sitesinden yapılan duyuru tarihinden itibaren on gün içinde itiraz edilebilecek. 100 tam puan üzerinden 70 ve daha fazla puan alanlar başarı sırasına konularak 45 adet kadro sayısının 4 katı aday adayı bu sınavda başarılı sayılarak mülakata çağrılacak.



Anka