Sakarya Barosuna üç yeni Avukat daha katıldı. Baro Hizmet Binası Konferans salonunda düzenlenen törende yemin eden Stajyer Avukatlar Elif Koç, Ahmet Fatih Acar, Berat Ad ruhsatnamelerini alarak mesleğe başladılar.

Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulunduğu törene Avukat yakınları katıldı. Baro Başkanı Av. Zafer Kazan ruhsatnamelerini takdim etmeden önce genç meslektaşlarına çok zor şartlarda bu mesleği icra edeceklerini hatırlatarak kendilerine önerilerde bulundu. 

Özellikle OHAL şartlarında hukukun ve demokrasinin işlerliğini yitirdiğini ifade eden Başkan Kazan bu şartlar altında hukuk için, adalet için Avukatların büyük bir sorumluluk üstlendiğine dikkat çekti.

“HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA İTİRAZ EDEN AVUKATLAR VAR”

“Tarih boyunca herkesin sustuğu, korktuğu, haksızlıkları görmezden geldiği noktalarda itiraz edenlerin en önünde Avukatlar oldu. Bugün yine haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısında konuşan,  itiraz eden avukatlar var. Yıl 2018 ve Türkiye Cumhuriyeti OHAL ile yönetiliyor. Demokrasi ve hukuk hayalleri ile kurulan bu ülke, hukukun hakim olması, demokrasinin her geçen gün daha da güçlenmesini hedeflediğimiz Türkiye Cumhuriyeti, 2018 sabahına yine OHAL şartları ile uyanıyor. OHAL’i kaldırmakla övünenler bugün OHAL’i devam ettirmekle övünüyorlar oysaki biz bu salonda meslektaşlarımıza hukukun üstünlüğü dileği ile cübbe giydirip yine hukuka uygun davranacakları üzerine yemin ettiriyoruz.” şeklinde konuşan Başkan Kazan sözlerine şöyle devam etti:

“ADALET İÇİN KILI KIRK YARACAKSINIZ”

“Bugün yemin edecek meslektaşlarımıza ne kadar ağır bir ülke şartları içerisinde görev yapacaklarını hatırlatmak istiyorum. İşte siz böyle bir ülkede avukat olacaksınız. Ne söylerseniz söyleyin duvar olmuş, sizi duymayan, eli kolu bağlanmış bir yargı karşısında avukatlık yapacaksınız. Siz özgürsünüz bunu asla unutmayın. Karşılaştığınız haksızlık, adaletsizlik ne kadar dirençli olursa olsun adalet için çalışacak, kılı kırk yaracaksınız, hem de bu OHAL şartlarında korkmadan cesur bir şekilde bunu yapacaksınız. Bu onurlu mesleğin onurlu cübbesini taşıyacak olan sizler, işte bunun için avukat oldunuz!”

TÜRK BAYRAĞI HEDİYE ETTİ

2018 yılına dair beklentisinin OHAL’in kalkması olduğunu belirten Başkan Kazan genç meslektaşlarına Olağan Üstü Hal ile yönetilmeyen, hukukun ve demokrasinin egemen olduğu bir ülke temennisi ile başarılar diledi.

Yanında Stajını tamamlayan Av. Elif Koç’a, hukukun her daim üstün olduğu bir ülkede yaşama temennisi ile Türk Bayrağı hediye eden Av. Sibel Açba salonda duygusal bir hava esmesine neden oldu. 

Av. Ahmet Fatih Acar yanında stajını tamamladığı Av. Ahmet Akyüz’den ve Av. Berat Ad ise yanında stajını yaptığı Av. Erhan Dursun ve Av. Hayrunnisa Dursun’dan ruhsatnamelerini takdim aldılar.

hukukihaber.net