Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Esra Turgut tarafından yayımlanan mesajda savaşlarda en büyük mağduriyeti yine kadın ve çocukların yaşadığına dikkat çekildi.

KADINLAR HEP HEDEF
“Irkı, dili, dini ne olursa olsun kadınlar erkek vahşetine hedef olmaktan kurtulamamaktadır. Ancak tüm bu yaşanan vahim olaylara karşı kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusundaki mücadelemizden asla taviz vermeden, bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu vahşeti gerçekleştiren canilerin en ağır cezayı alması için Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.” diyen Av. Esra Turgut, böylesi hassas bir dönemde, mültecilere yönelik ayrımcı, nefret söylemelerinden uzak durulması konusunda uyarılarda bulundu.

Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi adına Av. Esra Turgut’un yayımlamış olduğu basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

İNSANLIĞIN BİTTİĞİ NOKTA
İlimizin kaynarca ilçesinde meydana gelen herkesin içini yakan, biri anne karnında olmak üzere iki bebeğin ve bir kadının katledildiği vahşeti büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 

Savaşlarda en büyük mağduriyeti yaşayan kadın ve çocuklar olup, hayatını kurtarmak için ülkesindeki savaştan kaçıp yurdumuza sığınan gencecik bir kadının tecavüz edilerek çocuklarıyla katledilmesi insanlığın bittiği bir noktadır... özellikle  son dönemde sosyal medyada mültecilere yönelik ayrımcı , nefret söylemlerinin arttığı bir  zamanda böyle akıl almaz bir cinayetin işlenmesi kullanılan dil konusunda da hassas davranılmasının önemini göstermektedir. 

MÜCADELEMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ
Görüldüğü üzere ırkı, dili, dini ne olursa olsun kadınlar erkek vahşetine hedef olmaktan kurtulamamaktadır. Ancak tüm bu yaşanan vahim olaylara karşı kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusundaki mücadelemizden asla taviz vermeden, bu yolda yürümeye devam edeceğiz

Bu vahşeti gerçekleştiren canilerin en ağır cezayı alması için Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.