MANEVİ TAZMİNAT DAVASI

Sakarya Barosu “Çağlayan Adliyesi’ndeki güvenlik önlemleri, Adliye önündeki uzun kuyruklar ve avukatlar ile güvenlik görevlileri arasındaki gerginliği” konu alan ve “Yargı, savcı ve avukatların aranması konusunda ikiye bölündü. İstanbul Adliyesi’nde avukatlar tek tek arandı, ortalık karıştı” şeklinde yansıtılan haber üzerine yaptığı yorumda, avukatları hedef alan sözleri nedeniyle Erkan Tan hakkında suç duyurusunda bulunmaya ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

AVUKATLARI HEDEF ALAN O SÖZLER

Erkan Tan’ın Sakarya Barosunca yargıya intikal ettirilecek olan ve avukatları hedef alan o yorumu aynen şöyle:

“Ya avukatlar açıkça maraza çıkartmak istiyoruz, arıza çıkartmak istiyoruz, huzur ve güvenlikten rahatsız oluyoruz desenize be. Onu desenize…
Avukatlar, her an Türkiye’nin dört bir yanına uçakla seyahat ediyorsunuz. Yalan mı? Türkiye’nin dört bir yanındaki Adliyelerde sizin davalarınız var, müvekkilleriniz var. Havalimanlarına girerken donunuza kadar aranıyorsunuz. Hiç kimse birşey demiyor. Diyemez, çünkü normal. Çünkü senin güvenliğin için yapıyorlar o aramayı. Adliye’ye girerken niye bu kadar arıza çıkarıyorsun. Heee? Senin güvenliğin için yapıyorlar o aramayı. O teröristler savcıyı değil de, aranızdan birini rehin alsaydı ne olacaktı? Gerçi sizin adamlar. Sizi rehin almaz…”

TWİTTER’DAN “HESABINI VERECEKSİN” DİYE YAZDI

Öte yandan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan sosyal medya hesabından Erkan Tan’ın o sözlerine sert tepki gösterdi.
Kazan, twitter hesabından “Tv'de avukatlara hitaben "o terörist sizin adamınız" diyen Erkan Tan, bütün avukatlara ve barolara bu sözlerinin hesabını vereceksin!” diye yazdı.

Zafer Kazan bir başka tweetinde “Erkan Tan'ın o hadsiz sözlerini içeren videoyu paylaşacağım ve hakkında suç duyurusunda bulunacağız..” ifadesini kullanırken, Erkan Tan’a şu cümleleri içeren tweetler attı:







“DAVA AÇTIĞIMIZDA KENDİNE BİR AVUKAT BULURSUN ARTIK”

“Tv'de avukatlara hitaben "o terörist sizin adamınız" diyen @ERKANTAN, bütün avukatlara ve barolara bu sözlerinin hesabını vereceksin! Avukatlara hitaben "gerçi sizin adamlar sizi rehin almazlar" diyen Erkan Tan hesabını mahkemede vereceksin! Bütün Baroları suç duyurusunda bulunmaya davet diyorum; suç duyurusu ve manevi tazminat davası açtığımızda kendine artık bir avukat bulursun @ERKANTAN”

Bu arada Beyaz TV haber spikeri Erkan Tan da twitter hesabından “Adliye’de eylem yapan avukatlara tepki” başlıklı habere ait linki paylaştı. (Haber: Hülya Sürücü)

İŞTE O VİDEO

Sakarya Barosu tarafından yargıya intikal ettirilecek olan ve Erkan Tan’ın avukatları hedef alan o sözlerini içeren haber videosuna ait link şöyle:

http://beyazgazete.com/video/webtv/televizyon-40/erkan-tan-dan-eylemci-avukatlara-tepki-437293.html