"SAKARYA BAROSUNDA UZMAN AVUKATLAR"

Eğitimin ilk gününde yaptığı konuşmasında tazminat hukukunun önemine değinen Başkan Kazan bu kadar önemli olmasına karşın tazminat davalarının bir o kadar da istismar edilen bir konu olduğuna dikkat çekti. 

Özellikle ‘hasar danışmanlık şirketi’ adı altında hizmet verdiklerini söyleyerek yasaya aykırı bir şekilde, tıpkı sahte doktorlar gibi, avukat olmadıkları halde avukatların işini yapmaya kalkan ve vatandaşları büyük hak kayıplarına uğratan kişiler için gerekli yasal başvuruları yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Kazan vatandaşların bu kişilerden uzak durması gerektiğini ifade ettiği konuşmasında Sakarya Barosunda artık herkesin güvenebileceği uzman avukatlar olduğuna dikkat çekti.


"SAHTE DOKTOR GİBİ SİMSARLARDAN VATANDAŞLARIMIZ UZAK DURMALI"

Konuşmasının devamında vatandaşlara haklarının zayi olmaması için uyarılarda da bulunan Başkan Kazan "sahte doktor gibi avukat olmadığı halde avukatın işini yapmaya kalkan simsarlardan uzak durulmalı." dedi. Sakarya Barosunda son dönemlerde verdikleri eğitimler ile artık herkesin güvenebileceği uzman avukatlar olduğuna dikkat çeken Başkan Kazan "Herkes kendi işini yapmalıdır. Doktor hastalara bakar avukat davalara hak ihlallerine bakar.  Vatandaşlarımız, doktorun avukatın işini yapmaya kalkan sahtekarlara kanarak kendilerini mağdur etmesinler, her işi ehline bıraksınlar" tavsiyesinde bulunarak gerekli bilgi ve donanıma sahip, alanında uzman, meslek etiği ile birlikte vatandaşların adalete erişiminde çok nitelikli hizmet vereceklerine inandığı avukatlara eğitim semineri için başarı dileğinde bulundu.

Ankara Barosu AVSA ve Sakarya Barosu işbirliği ile düzenlenen eğitimler Cumartesi - Pazar olmak üzere üç hafta sonu sürecek.
 

hukukihaber.net