Konya Adliyesi'nde bulunan Konya Barosu'na ait fotokopi odalarının elektriklerinin başsavcılık tarafından kesilmesi Türkiye gündemine oturdu. Gelişmeler üzerine Konya'ya gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Konya Adliyesi'nde başsavcı ve başsavcı vekilleri ile görüştü. Görüşmenin ardından yaklaşık 100 avukat ile birlikte basın açıklaması yapan Başkan Feyzioğlu, başsavcıdan, fotokopi odalarının elektriğinin bugün açılacağı sözünü aldığını söyledi.

İddiaya göre Konya Barosu'nun adliyede hizmet veren fotokopi odalarının elektriği, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla geçen cuma günü başsavcılıkça kesilmişti. Söz konusu uygulamanın ardından bir açıklama yapan Konya Baro Başkanı Feyzi Kayacan, “Duruşumuzdan rahatsız oldu ve bizi susturmak için elektriğimizi kestiler.” diyerek tepki göstermişti. Kayacan'a diğer barolardan da destek mesajları geldi.

Baroda yaşanan elektrik kesintisinin ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu devreye girdi. Dün Konya Adliyesi'ne gelerek cumhuriyet başsavcısı ile görüşen Feyzioğlu, yaşanan sorunun iletişim ve diyalog hatalarından kaynaklandığını ifade etti. Görüşme sonrası Konya Barosu önünde baro başkanları ve avukatlarla birlikte bir açıklama yapan Feyzioğlu şunları söyledi: “Bu konuyu Barolar Birliği olarak sayın bakana intikal ettirdik. Sayın bakan, olaydan haberdar olduktan sonra ilgileneceğini söyledi. Dün sabah da bakanımızla yeniden görüştük ve konunun iyi niyet çerçevesinde çözüleceğini düşündüğünü bir kez daha ifade etti. Ben de sayın başsavcı ve başsavcı vekilleri ile bir görüşme yaptım. Sayın başsavcımızın bize söylediği ‘Eğer teknik bir engel çıkmazsa 14 Temmuz günü akşamüstü veya en geç 15 Temmuz sabahı fotokopi odalarının elektriğinin açılacağıdır.”

FEYZİOĞLU: KONYA, HOŞGÖRÜDE TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLABİLİR

Konya Baro Başkanı Feyzi Kaya-can'a kardeşlik, huzur ve barış ortamının sağlanması için bir teklifte bulunan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, şunları kaydetti: “Önemli olan burada Konya Barosu mensubu meslektaşlarımın Konya Adliyesi'nde görev yapan hakim ve savcıların, avukatların huzur içerisinde çalışmasıdır. Bu diyaloğun ve iyi niyetli yaklaşımların Konya gibi hoşgörü memleketinden neşet ederek tüm Türkiye'ye emsal teşkil etmesini arzu ediyorum.”



MUZAFFER SALCIOĞLU - KONYA / ZAMAN