Bir önceki seçimlerde 12 bin 836 oy alarak ikinci kez İstanbul Barosu Başkanlığı'na seçilen Kocasakal, bu yıl oylarını 14 bin 435'e çıkararak üçüncü kez başkan seçilmeyi başardı. Kocasakal, 2 bin 855 oyla ikinci olan "Hukukun Üstünlüğü Platformu" adayı Abdurrahman Arar'a 11 bin 580 oy fark attı.

Sandıktan "Şeytanın Avukatı" da çıktı

Öte yandan, bir avukat seçimde "başkan adayı" olarak, Çakal Carlos'tan Filistinli militanlara, Baader-Meinhof üyelerinden Cezayirli direnişçilere kadar birçok sanığın avukatlığını yapan ve "Şeytanın Avukatı" olarak anılan Jacques Verges'in ismini yazdı. Verges'in ismi, birleştirme tutanağında da yer aldı.

Rakipleri, Kocasakal'ı tebrik etti 

Seçimi kazanan Ümit Kocasakal'ı önce rakipleri tebrik etti. Kocasakal, bu dönemde İstanbul Barosu'nun herkes için bir "güvence" olduğunu belirterek, "Ayrım yapmadan herkesin hakkını hukukunu savunduk. Aynı şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Biz siyaset yapmıyoruz, biz sadece hukuku savunuyoruz. Kucaklayıcı olacağız ama, ilkelerimizden zerre taviz vermeyceğiz" dedi.

Yüzde 65 oy aldı 

Kocasakal, bir gazetecinin yüzde 65 oy aldığını hatırlatması üzerine, "Benim bildiğim kadarıyla görülmemiş bir sonuç. İki adaylı seçimde bu olur ama, 5 adaylı seçimde bir kişinin yüzde 65 oy alması benim hatırladığım bir şey değil" diye konuştu.

Kocasakal, "Bu sonuç bizimle ilgili olarak açılmış olan davalarda asıl beraat kararıdır. Ve gene bizimle ilgili olarak yürüyen soruşturmalarla ilgili olarak verilen bir takipsizlik kararıdır. Bu sonuç, hukuk devletine sahip çıkmanın bir sonucudur" dedi.

Ankara'da "Demokratik Sol Avukatlar" grubunun adayı seçildi

Ankara Barosunun 63. Olağan Genel Kurulundaki seçimlerde Baro Başkanlığına, "Demokratik Sol Avukatlar" grubunun adayı Hakan Canduran seçildi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki Genel Kurul, bugün yapılan seçimlerle sona erdi. Seçimler sonucunda 3 bin 552 avukatın oyunu alan Canduran, Ankara Barosunun yeni başkanı oldu. Seçimlerde, diğer başkan adayları ve aldıkları oylar şöyle: Baroda Birlik Grubu adayı Bülent Yağmur 796, Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Murat Yılmaz 630, Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu adayı Medeni Ayhan 120, DSA Taban Hareketi adayı Fatih Deniz Alaeddinoğlu 3 bin 178, Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Seyit Kıvanç Koç bin 72, Sol Avukatlar Grubu adayı Bülent Turhan Gündüz 167. Canduran, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, "Ankara Barosu, Cumhuriyetin değerlerine, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına aykırı davrananlara karşı gene dimdik duracak, gerekirse sokaklara inecektir" diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu kutladı

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Baro Başkanlığına yeniden seçilen Ümit Kocasakal ile Ankara Barosu Başkanı Seçilen Hakan Canduran'ı kutladı.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Kocasakal ve Canduran ile telefonla görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun "Hukuk kazandı" diyerek Kocasakal ve Canduran'ı kutladığı ve başarı dilediği kaydedildi.