Edinilen bilgiye göre Valilik Mehmet Berk'in korumalarının kalmasını istedi. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın emriyle Berk'in koruması kalktı. Berk’in yanı sıra daha önce Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında görev almış diğer hakimler ve savcıların da korumaları alındı.

Adliye çevrelerinden alınan bilgiye göre Savcı Mehmet Berk’in yakın çevresine, kimi fanatik taraftar gruplarının yol açacağı güvenlik riskinden söz ettiği öğrenildi. Savcı Berk’in yakın çevresine şunu söylediği bilgisi alındı:

“Üç korumam vardı, dün aldılar. Benim Şike soruşturmasından dolayı fanatik taraftar ‘hayran grubum’ var. Üç yıldır Kadıköy ve Taksim’e eşim ve çocuğumla gidip gelemiyorum. Korumalarım alındıktan sonra evden işe, işten eve, bir iki AVM’ye gitmekten başka bir yol kalmıyor. Böyle bir hayat . Ergenekon ve Balyoz’da çalışıyorsun ama askerler operasyon mu yapacak? Taraftar dediğin, iki birasını içer… Fanatiklik farklı bir şey. Olaya fanatik yaklaşıyor. Onların gözünde kendi takımı yakıldı. Şimdi UEFA bir iki takımı almıyor. Sivas ömründe Avrupa ’ya gidecekti. ‘Mehmet yüzünden gidemeyecek’ diye düşünüyor. Bu yüzden korumaların çekilmesini beklemiyorsun. Var mı iki yıl sonra ‘Pardon’ demek? Bu karara imza atan hiçbiri, ‘Sen tehlikede değilsin, risk durumun yok’ diyemez. Bunu bana biri yüzüme desin, saygı duyacağım.”
Savcı Berk’in, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında görev alan savcı ve hakimlerle ilgili tayin kararlarına ilişkin, yakın çevresine, “Bunu ibretle izliyorum” dediği öğrenildi.

FENERBAHÇE ’DEN DE DARBE

 Savcı Mehmet Berk’e bir kötü haberse Fenerbahçe Kulübü’nden geldi. Disiplin Kurulu Mehmet Berk’i 25 Haziran’da ifade vermek için kulübe çağırdı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, daha önce yaptığı açıklamada “Mehmet Berk ile Mutlu Ekizoğlu’nu kulübe ben kontenjandan üye yaptım. Şimdi onları kulüp disiplin kuruluna verdim. Mehmet Bey diyor ki; “Bu Fenerbahçe’ye yapılan bir operasyondur.” Gelecek anlatacak. Bizim disiplin kurulunda anlatacaklar. Ben de orada oturup disiplin yargılamasını izleyeceğim. Bu operasyon neden yapıldı anlatmalarını bekleyeceğim.. Gelmezlerse de disiplin kurulu bu konuda kararı verecektir. Haysiyet divanına kendim imzaladım, verdim. Zekeriya Öz Galatasaraylı. O kurtardı” demişti.

>> HSYK, 2014 Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi Yayımlandı


Haber: İSMAİL SAYMAZ / Radikal