Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na dava açacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu son grup toplantısında Demir'e 'savcı bozuntusu' demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'sehven' ifadeye çağıran İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir bir televizyon kanalında canlı yayına katıldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'SEN KİMSİN?' SORUSUNA YANIT

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Savcı Demir'e "sen kimsin" sözlerine Savcı Demir'den yanıt verdi. Demir, "Ben Kahramanmaraşlı savcı Mehmet Demir'im. 1983 İstanbul Hukuk Mezunuyum" dedi.

"DOSYA SEHVEN BANA GÖNDERİLDİ"

Savcı Demir, "Benim böyle bir muameleye maruz kalmamın temel nedeni 17 Aralık darbe girişimlerine ilk karşı çıkan savcı olmamdır. Kılıçdaroğlu'nu UYAP'a 'şüpheli' olarak kaydeden ben değilim. Dosya sehven bana gönderilmiş" ifadelerini kullandı.

"1700 DOSYA İŞLEME KONULMAMIŞ"

Savcı Mehmet Demir, Kılıçdaroğlu dosyası ile ilgili şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu dosyası, görevlendirildiğim Uzlaştırma Bürosunda bir anda önüme konulan 1700 dosyadan önce sisteme girilmiş. Benden önceki savcının işleme koyduğu dosyadaki şüpheli ve şikayetçi isimlere uzlaşma için davet gönderilmesini istedim. "Şüpheli" Kılıçdaroğlu ile birlikte şikayetçi olan Bilal Erdoğan'a da "uzlaştırma" için davet gönderilmiştir. Dosya UYAP'a benden önce kaydedilmiş ve Kılıçdaroğlu'nun "milletvekili" olduğu dikkate alınmamış. Sayın Kılıçdaroğlu'na davet gönderilmesi tamamen sehven yapılmış bir işlemdir. Kılıçdaroğlu'nun hakkımda söylediği "savcı bozuntusu" ve "tetikçi" sözleri hakaret suçudur. Suç duyurusunda bulunacağım"

KILIÇDAROĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir kendisine "savcı bozuntusu" diyen Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

>> Kılıçdaroğlu: 'Savcı bozuntusu, kim oluyorsun sen'