Hınıs Cumhuriyet Savcısı Mustafa Seymen'in hayatı 150 liralık taksi faturası nedeniyle kâbusa döndü. 2002 yılında Ordu Kumru'da görev yaparken, hâkim olan eski eşini hastaneye götürmek için taksiye bindi.

Aldığı fatura başına dert oldu. İddiaya göre, savcının baktığı bir dosyada, ilaç küpürü yolsuzluğu nedeniyle dava açtığı sanıkların yakını olan taksiciler intikam almak istedi. Savcı Seymen sahte taksi faturası almakla suçlandı. 5 taksiciden 3'ü daha sonra yalan söylediklerini itiraf etseler de dava düşürülmedi.

3 AYDA BİTMESİ GEREKİR

Yasaya göre hâkimler ve savcılar hakkındaki davaların 3 ayda bitirilmesi gerekiyordu. Ancak150 TL'lik taksi faturası nedeniyle başlayan yargılama tam 8 yıl sürdü.

Habertürk gazetesinden Hilal Öztürk'ün haberine göre, bu süre içinde Savcı Seymen ve eşinin terfileri de durduruldu. Birilirkişi raporları, Sayıştay incelemesi ve Yargıtay'daki temyiz süreci de bittiğinde, olağanüstü zamanaşımı süresi çoktan dolmuştu.

KOMİSYON HAKLI BULDU

Savcı Seymen bu kez kendisi için hukuk mücadelesi başlattı. Kendi ifadesiyle "altüst olan" hayatının hesabını sormak için AİHM'e başvurdu. Ancak Tükiye'nin AİHM'e başvurarak 3500'e yakın vatandaşı ile uzlaşacağını bildirmesiyle dosya Tazminat Komisyonu'na geldi. Komisyon savcıyı haklı buldu. 4 bin 200 TL tazminat ödenmesine karar verdi.

Savcı Seymen mesleki zararının da karşılanması için Adalet Bakanlığı ve HSYK'ya mektup yazdı. Zarar karşılanmazsa, AİHM'e başvuracağını anlattı.