Kerpiççi'nin avukatlık ruhsatnamesini Edirne Baro Başkanı Avukat Özgür Yıldırım verirken, cübbesini 14 ay önce avukatlık yapmaya başlayan oğlu 30 yaşındaki Enis Kerpiççi giydirdi.

Edirne'de 10 yıl süreyle Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan ve son kararname ile Büyükçekmece'ye atandıktan sonra geçen temmuzda emekli olan Sami Kerpiççi, avukat olabilmek için Edirne Baro Başkanlığı'na başvurdu. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan incelemede herhangi bir engeli olmayan Kerpiççi'ye Edirne Barosu tarafından avukatlık ruhsatnamesi verildi. Edirne Adliyesi'nde yapılan cübbe giydirme törenine emekli Savcı Sami Kerpiççi'nin ailesinin yanı sıra çok sayıda avukat katıldı.

Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım tarafından yemin ettirilerek ruhsatnamesi teslim edilen Sami Kerpiççi'ye cübbesini 14 ay önce avukat olan oğlu Enis Kerpiççi giydirdi. Oldukça heyecanlığı olduğu gözlenen Sami Kerpiççi, "Yaşantımda yeni bir dönem başlıyor. Daha önce kürsünün üzerindeydik, soruşturma makamındaydık. Bundan sonra savunma makamında daha önce görev yaptığım şekilde hukuka uygun, hukuk kurallarını her zaman gözeterek, insanların savunma haklarını sonuna kadar devam ettirerek bu görevi sürdürmeye çalışacağım. Hukuk insanlara adalet dağıtmak için vardır, adaletin elimizden geldiği kadar dağıtılmasını sağlamaya çalışacağız. Oğlumla gurur duydum. İdeal bir hukukçu olarak benim bıraktığım yerden oğlum devam edecektir" diye konuştu.

Babasına avukatlık cübbesini giydiren 30 yaşındaki Enis Kerpiççi ise "Her ne kadar avukatlık cübbesini giydirsek ve 1 sene kadar kıdemli de olsak, tecrübe konuşuyor. 32 yılın tecrübesi var. Sonuçta hukukçuyuz. Baba oğuldan sonra meslektaş da olduk, mutluyuz" dedi.

BARONUN 294'ÜNCÜ AVUKATI

Savcılıktan avukatlık mesleğine geçiş yapan Sami Kerpiççi, oğlu Enis ve eşi Canan Kerpiççi ile birlikte tebrikleri kabul ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Edirne Baro Başkanı Avukat Özgür Yıldırım, emekli savcı Sami Kerpiççi'nin baroya kayıtlı 294'üncü avukat olduğunu ifade ederek başarılar diledi.