Van'da Ağır Ceza Mahkemesi Başkalığı yapan Ekinci, Pazartesi günü devam edilecek olan Odatv davasına başkan olarak çıkacak. İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanan 37 yaşındaki hakim Ekinci İstanbul'daki özel yetkili mahkemeler arasındaki en genç mahkeme başkanı oldu. Şike soruşturması sırasında nöbetçi hakimken tutuklamaların çoğunu yapan Ekinci, daha önce de Van'da ağır ceza mahkemesi başkanlığı yapmıştı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Resul Çakır'ın Yargıtay üyeliğine seçilmesiyle boşalan koltuğa Mehmet Ekinci atandı. Geçtiğimiz yıl İstanbul'daki özel yetkili adliyeye tayin edilen Ekinci, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üye hakim olarak görev yapıyordu.

Ekinci, soruşturmada tutuklanan 31 şüpheliden 22'si hakkında tutuklama kararı vermişti. Ekinci, 6222 sayılı yasadaki değişiklik TBMM'den geçtikten sonra yapılan tahliye taleplerini de reddetmişti. İstanbul'dan önce Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı olan Ekinci, geçen yıl Beşiktaş'taki özel yetkili adliyede görevlendirilmişti.

Mesleğe Ayvalık Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan 37 yaşındaki Ekinci, özel yetkili mahkemelerde görev yapan en genç mahkeme başkanı oldu.

İstanbul'dan önce Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Ekinci, geçen yıl Beşiktaş'taki özel yetkili adliyede görevlendirilmişti. İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesi'nde üye hakim olarak göreve başlayan Ekinci, daha sonra İstanbul 11.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevlendirilmişti.



İHA