TBB seçimlerinin Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar ile İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın arasında geçmesi bekleniyor. TBB başkanlığına adaylığıyla ilgili konuşan Vedat Ahsen Coşar, daha demokratik ve özgürlükçü bir yönetim vaat ediyor. Seçilmesi halinde avukatların mesleki sorunlarına eğileceğini söyleyen Coşar, "Biz meslek kuruluşuyuz. Siyaset yapmak için değil, avukatların mesleki sorunlarını çözmek, saygınlığını yükseltmek amacıyla geliyoruz. Ankara Barosu'nda verdiğimiz demokrasi ve hukuk mücadelesini TBB'de de sürdüreceğiz." diyor.

Adaylığından itibaren Türkiye'deki baroların büyük bölümünü dolaştığını kaydeden Coşar, delegelerden aldığı izlenimlere göre kazanacağını düşündüğünü belirtiyor. TBB başkanlarının şimdiye kadar Ankara Barosu'ndan seçilmesinin de stratejik konumlarını gösterdiğini savunan Coşar, "Ankara'da bulunan Barolar Birliği'ni Ankara dışından yönetmek çok kolay değil." sözleriyle rakibi İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın'a mesaj yolluyor.

Baro başkanlığı sırasında demokratik söylemiyle dikkat çeken Coşar, bu tavrının süreceği sözünü veriyor. Coşar, şöyle devam ediyor: "Seçilmem halinde TBB, Ankara Barosu'nda geride kalan 5,5 yıldır sergilediği görüntüyü verecektir. Demokratik ve özgürlükçü, hak ve hukuk ihlallerine karşı net bir duruş sergileyeceğiz. Hak ve özgürlükler alanını genişletme konusunda verdiğimiz mücadeleyi Barolar Birliği'ne de taşıyacağız. Cumhuriyet, laiklik bizim temel değerlerimiz, referanslarımız. Ve bütün bunların ötesinde tarafsız, yansız hizmet odaklı bir anlayış olacak."