Antalya Barosu Staj Akademisi 2016 yılı kapanış ve sertifika töreni, Antalya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası konferans salonunda yapıldı. Staj Yürütme Kurulu Başkanı Murat Bilgin, konuşmasının başında Hakkari’de yaşanan terörsaldırılarından dolayı büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Stajyer avukatların statüsel bir boşluğunun olduğuna değinen Bilgin, stajyer avukatların, avukatlar yanında hiçbir ücret almadan çalıştığını aktardı. Avrupa’da stajyer avukatlara karşılıksız aylık 1000 euro katkı verildiğini ifade eden Bilgin, Türkiye’de de bu noktada stajyer avukatlara en az asgari ücretin verilmesi gerektiğini vurguladı.


Stajyer avukatların iyi bir avukat olmaları için kendilerini sürekli geliştirmesini isteyen Bilgin, sağlıklı bir eğitimin 25 kişilik sınıflarda yüz yüze verilmesi gerektiğini, kendilerinin ise fiziki yetersizlik nedeniyle 150-200 kişilik salonlarda eğitim vermek zorunda kaldıklarına değindi.
Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı ise İstanbul Barosu hariç Türkiye’nin hiçbir barosunun fiziki yapısının geniş olmadığını belirtti. 


Antalya Barosunun yeni bir binaya kavuşması içim Muratpaşa Belediyesi ile bir çalışma içinde olduklarını kaydeden Bacanlı, stajyer avukatların tüm olumsuzluklara rağmen derse yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Konuşmaların ardından stajyer avukatlara katılım sertifikaları verilirken, staj yürütme kurulu üyelerine de plaket takdim edildi. 

telgrafturk.com