Duruşma öncesi bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkan Yardımcısı ve Staj Eğitim Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Çetin, "Staj Eğitim Merkezi'ne gönüllülük esasıyla bu çalışmalara zaman ayıran danışman ve eğitmen meslektaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Staj Eğitim Merkezi'nin eğitimlerinin ana konularından biri de kurgusal duruşmalar. Birçok farklı okuldan eğitim alarak gelmiş siz değerli meslektaşlarımızı teorik derslerin yanı sıra kurgusal duruşmalar sayesinde de mesleğe pratik olarak hazırlamak istiyoruz. Baro tarafından iki yıllık dönemde 23 tane kurgusal duruşma yapıldı. Her geçen gün maddi ve manevi zorlukları artsa da seçmiş olduğunuz meslek, çok kutsal, onurlu ve saygın bir meslek. Siz genç meslektaşlarımızın bu zorlukları enerjinizle aşacağınızı düşünüyorum. Seçmiş olduğunuz meslek artık hayatınızın bir parçası olacak. Bundan sonra avukat gibi yaşayıp avukat gibi hareket edeceksiniz" dedi. 

Yargının kaliteli olması için üç sacayağının tamamının kalitesinin yükselmesi gerektiğini belirten Çetin, "Avukatların meslek örgütü olarak İzmir Barosu ve Türkiye Barolar Birliği, siz genç meslektaşlarımızın mesleğe kaliteli bir şekilde hazırlanması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Çıkmış olduğunuz bu kutsal yolda size başarılar diliyorum. Hukuka, mesleğe, meslektaşa sahip çıkıp, saygı gösterin" diye konuştu.

İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan'ın da izlediği, ceza hukuku, aile hukuku, ticaret ve iş hukuku alanlarında hazırlanan kurgusal olaylar üzerinden duruşmalar gerçekleştirildi.

Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)