Silivri'de görülen ilk duruşmada kimlik tespitleri yapılarak iddianame okunurken, dışarıda Fenerbahçeli taraftarların pankart ve sloganlarla protestosu vardı. "Buraya gelene kadar sabıkam yoktu." diyen Aziz Yıldırım'a, "Hâlâ sabıkanız yok." şeklinde cevap veren Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin söyledikleri ise gündemi belirledi. Ekinci, "Sporu ve takımları yargılamıyoruz. Hepsi yüz yıllık değerlerimiz. Varsa bir yanlışlık bunları ayıklayacağız." dedi. Öğle arasında gazetecilerle konuşan Yıldırım, iddiaları bir kez daha yalanladı: "İbrahim Akın'a 100 bin Euro vermişim. Nereden vermişim, hangi hesaptan vermişim? İspat etsinler, kendimi köprüden atacağım."
Silivri'deki duruşmaya tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Otyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Tamer Yelkovan, Cemil Turan, Bülent Uygun, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Coşkun Çalık, Haldun Şenman, Mehmet Yenice, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Yusuf Turanlı, Abdullah Başak ve Hakan Karaahmet katıldı. Bülent İşçen ise sağlık sorunları sebebiyle gelmedi. Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş, Alaattin Yıldırım, Ümit Karan, İskender Alın ve Korcan Çelikay'ın da aralarında bulunduğu 25 tutuksuz şüpheli de hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Başkan Mehmet Ekinci ve üye hâkimler Hikmet Şen ile Seyfettin Mermerci'den oluştu. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan da görev aldı. Salona saat 09.15 sularında alınan Aziz Yıldırım, izleyicilere el salladıktan sonra yerine oturdu. TRT spikerlerince tensip zaptı okundu, ardından kimlik tespitleri yapıldı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 3 klasörle geldiği görüldü. Salonda Yıldırım, en öndeki sağ koltukta otururken, yanında sırasıyla Mecnun Otyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan ve Tamer Yelkovan yer aldı. Yıldırım'ın, şike yapıldığı iddia edilen geçen sezonki Eskişehirspor-F.Bahçe (1-3) maçını avukatının laptopundan izledi. Zanlılar çocuk sayılarını söylerken Mahkeme Başkanı Ekinci, "Allah bağışlasın." karşılığını verdi. Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya söz alarak, "Biz yargılamanın hızlı olması açısından iddianamenin okunmasını istemiyoruz. Usul ekonomisi yapılsın." şeklinde konuştu. Bunun üzerine Başkan Ekinci, "Duruşma hızlı gitsin istiyorsanız. Biz buna varız zaten. İddianameyi burada okuyup yargılamanın diğer kısmını Çağlayan'da yapmayı planlıyoruz. İddianamenin okunduğu dört günlük süreyi telafi edeceğiz. Mart ayına 15 günlük duruşma koyacağız. Süratli yapacağız. Siz de hızlı gitmesi için yardımcı olun." açıklamasını yaptı. İddianamenin okunmaya başlanmasıyla birlikte bazı avukatlar ve izleyicilerin toplu halde dışarı çıkması üzerine, Ekinci'nin uyarısıyla içeriye giriş çıkışlar yasaklandı. Sonrasında duruşmaya öğle arası verildi. Yemekte sanıkların mercimek çorbası, köfte ve bulgur pilavı yedikleri öğrenildi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin duruşma sonunda, "Salonda bulunan herkesin Sevgililer Günü kutlu olsun. Umarım herkes yakın zamanda sevdiklerine kavuşur." demesi dikkat çekti.

Öte yandan Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, duruşma salonunun önünde bulunan boş alana taraftarları arayarak aldı. Salonun önündeki otoparka girişine izin verilen araçlar da köpeklerle arandı. Duruşma sebebiyle çok sayıda taraftarın yerleşke önünde bulunacağını öğrenen seyyar satıcılar da sabahın erken saatlerinden itibaren alana geldi.

Aziz Yıldırım, tek kişilik koğuşta kalacak

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, yargılama boyunca Silivri 1 No'lu L Tipi Cezaevi'ndeki B2 koğuşunda tek başına kalacağı öğrenildi. Silivri'de, Balyoz ve Ergenekon davalarının görüldüğü büyük mahkeme salonunda gerçekleştirilen duruşmalar, cuma gününe kadar aralıksız devam edecek. Bu süreçte dün 115 sayfası okunan iddianamenin tamamının bitirilmesi planlanıyor. Cumadan sonra ise Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geçilecek. Dünkü duruşmada verilen arada davayı izleyen basın mensuplarının yakınına gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise şike hakkında televizyonlarda konuşanlarla yüz yüze görüşeceklerini söyledi. İbrahim Akın'a 100 bin Euro verdiğinin iddia edildiğini belirten Yıldırım, "İspatlasınlar, kendimi köprüden atarım. Hangi parayı, hangi hesap numarasına göndermişim? Ayıp, ayıp...." dedi. Yıldırım, eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker'in Fenerbahçe yöneticisi olduğunu yazanlara da sert çıktı: "İnsan bir araştırır, nasıl gazetecisiniz?" Yıldırım, "Cezaevinde hangi kitabı okuyorsunuz?" sorusuna gülerek şu cevabı verdi: "Nereden sevdim o zalim kadını." "Günleriniz nasıl geçiyor?" sorusu karşısında da "Ağlayarak." yorumunda bulundu. 24 saat spor yaptığını vurgulayan Yıldırım, bu sırada tutuklu sanık Abdullah Başak'a hitaben, "Mini Cooper'a binmek için zayıflıyor musun?" diye konuştu. Başak da şu karşılığı verdi: "Bir bana bakın, bir de Mini Cooper'a... Alsam, Cooper mı alırım? Mini Cooper küçücük." dedi. Aziz Yıldırım, ardından tüm sözlerinde şaka yaptığına dikkati çekti.

Yıldırım ayda 30, Uygun 300 bin lira kazanıyormuş!

İlk duruşmada kimlik tespiti yapılırken, sanıklara aylık kazançları da soruldu. İlk sırayı eski Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun aldı. Tutuklanmadan önce aylık gelirinin 300 bin TL olduğunu kaydeden Uygun, "Ancak şimdi hiç kazanmıyorum." dedi. Fenerbahçe Külübü Başkanı Aziz Yıldırım ise ilk 3'e giremedi. Yıldırım, aylık 30 bin TL ile kardeşi Alaattin Yıldırım'ın da (40 bin TL) gerisinde kaldı. Zanlılar arasında en az kazanan ise 500 TL ile Selim Kımıl oldu. Kımıl, eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker'in liderliğindeki suç örgütüne üyelikten yargılanıyor.

Otyakmaz, mahkeme başkanına 'restoran işletmecisiyim' dedi

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, aylık gelirinin 30 bin TL olduğunu anlattı. "İnşaat mühendisi ve Fenerbahçe Başkanı'yım." diyen Yıldırım'a, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin sabıkası olup olmadığını sorması üzerine Yıldırım şu cevabı verdi: "Buraya gelene kadar sabıkam yoktu." Ekinci de, "Burada da sabıkanız yok şu an." karşılığını verdi. İnşaat işiyle uğraştığını ileten Yıldırım'ın kardeşi Alaattin Yıldırım, aylık gelirinin 40 bin TL olduğunu söyledi. Ticaret ve inşaatla uğraştığını aktaran eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker ise gelirinin 5 bin TL olduğunu dile getirdi. Turizmci olduğu bilgisini veren F.Bahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, aylık 50 bin lira gelir beyan etti. Restoran işletmecisi olduğunu belirten Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, aylık gelirinin 20 bin TL olduğunu bildirdi.

Kime, ne kadar ceza isteniyor?

Aziz Yıldırım 22-72 yıl

Olgun Peker 48-115 yıl

Mecnun Otyakmaz 2,5-7,5 yıl

İlhan Ekşioğlu 19-65 yıl

Bülent Uygun 5-16 yıl

Tamer Yelkovan 16-53 yıl

Serdal Adalı 1,5-4,5 yıl

Cemil Turan 8-26 yıl

Tayfur Havutçu 1-3 yıl

Şekip Mosturoğlu 6-21 yıl

Sadri Şener 1-3,5 yıl

Alaattin Yıldırım 5-16 yıl

Korcan Çelikay 1-3 yıl

İlhan Çelikay 1-3 yıl

Serdar Kulbilge 4-14 yıl

Mehmet Yıldız 1-3 yıl

Göksel Gümüşdağ 2,5-7,5 yıl

Nevzat Şakar 1-3 yıl

Ümit Karan 2-9 yıl

Gökçek Vederson 1-3 yıl

İbrahim Akın 2-8 yıl

Sercan Yıldırım 1-2 yıl

İskender Alın 1-5 yıl

Sezer Öztürk 1-2 yıl

Mahmut Boz 2-7 yıl

Murat Şahin 2-7 yıl

Emmanuel Emenike 1-3 yıl

Mustafa Ulaş Ortakaya 1-3 yıl

ZAMAN