TBB'den yapılan duyuruda barolardan Uzlaşma Sağlama Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Yönerge Taslağı hakkında değerlendirme talebinde bulunuldu.

Türkiye Barolar Birliği Uzlaşma Sağlama Yönetmeliği 14.04.2017 günlü 30038 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yönetmelik için tıklayınız.

Sözü edilen Yönetmeliğin uygulanmasını sağlamak, avukatların kendilerine verilen uzlaşma sağlama yetkilerini daha işlevsel kullanmalarına katkı sunmak ve sonuçta uzlaşma sağlama sürecini kolaylaştırmak üzere Türkiye Barolar Birliği Uzlaşma Sağlama Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Yönerge Taslağı hazırladı. Hazırlanan taslak baro başkanlıklarına gönderildi.

Baroların taslak hakkındaki  görüş ve değerlendirmelerini 26.09.2017 tarihine kadar TBB'ye bildirilmesi gerekiyor. (hukukihaber.net)

>> Türkiye Barolar Birliği Uzlaşma Sağlama Yönetmeliğinin Uygulanmasına İlişkin Yönerge Taslağı

İPTAL DAVASI

Öte yandan İstanbul Barosu, 05/08/2017 gün ve 30145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ceza Muhakemesi'nde Uzlaştırma Yönetmeliği'nin kimi maddelerinin iptali ile yürütmesinin durdurulması için Danıştay'da dava açtı.

Ceza Muhakemesi'nde Uzlaştırma Yönetmeliği görmek için tıklayınız.