Av. Küçük, 20 Temmuz 2016 tarihinde uygulanmaya başlanan sistemin iyi tanınması ve temyiz yolu ile bire bir aynı olmayan istinaf yolunun farklı yönlerini iyi bilerek buna göre talepte bulunulması gerektiğini söyledi.

"Bu nedenlerle İstinaf kanun yolu biz avukatlar için dosyalarımızın takibi açısından son derece önemlidir" diyen Av. Küçük, şöyle devam etti;
"Adana ölçeğinde bizler için istinaf, ilk aşamada ülke genelinde Adana'nın olduğu 15 ilde açılacak iken, bina ve personel yetersizliği ile önce yine Adana'nın da olduğu 8 ilde açılacak şekilde düzenlenmiş, devamında sayı 7'ye inmiş, Adana'da binamız tamamlanmış ve kullanıma hazır olmasında rağmen açılmamıştır. Tarafımızdan Adalet Bakanlığı, Adana Milletvekilleri ve resmi merciiler nezdinde Adana Bölge Adliye Mahkemesinin açılmasının takibi yapılmakta olup, son çalışma ve çabalar sonunda açılacak ilk Bölge Adliye Mahkemesinin Adana'ya olacağı müjdesi verilmiştir."



Av. Küçük, seminerin keyifli, faydalı ve verimli olacağına inancıyla sözlerini tamamladı.

Seminerin takdim konuşmasını Baro Saymanı Av. İlknur Önal yaptı. TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Yusuf Erbaş’ın moderatörlünde, "CMK-İstinaf" Eğitmenler: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Olgun Değirmenci, Lefke Avrupa Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Yavuz Erdoğan. "HMK-İstinaf" Yrd. Doç.Dr. Cenk Akil ve stanbul Barosu Av. Murat Özgür Çiftçi sunum yaptılar.

hukukihaber.net