İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde yeni kurulan 'Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda 14 savcı görevlendirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 30 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe konulan çalışma talimatına göre oluşturulan ve başsavcıvekillerinin sorumlu kılındığı bürolara, başsavcılık bünyesinde devam eden idari çalışmalar doğrultusunda yeni bir büro daha eklendi. 'İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu' adıyla kurulan yeni birimde, İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasını yürüten savcılardan Ekrem Aydıner ile 25 Aralık soruşturmasını yürüten savcılardan İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydın'ın da aralarında bulunduğu 14 savcı görevlendirildi.

BİRİMİN BAŞINA KAPICI

Bu birimin başına ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Orhan Kapıcı getirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun yayınladığı yeni talimata göre, terör ve örgütlü suçlarla ilgilenecek bu birimde görev alacak savcılar şunlar:

NARKOTİK KURT'TA

'İsmail Uçar, İrfan Fidan, Fuzuli Aydoğdu, Zafer Koç, Ercan Demir, Ekrem Aydıner, Adem Meral, Hasan Yılmaz, Mesut Erdinç Bayhan, Okan Özsoy, Gökalp Kökçü, Güngör Erkoç, Cumali Karakütük ve Yusuf Hakkı Doğan' Bu arada, daha önce TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nde görevli olan savcılardan İdris Kurt'un, 'Kaçakçılık ve Narkotik Suçlar Bürosu'ndan sorumlu, Mavi Marmara soruşturmasını yürüten savcılardan Mehmet Akif Ekinci'nin de 'Müracaat, Genel Soruşturma ve Arşiv Bürosu'ndan sorumlu başsavcıvekilleri olarak görevlendirildikleri de öğrenildi.