Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu üyelerinin geçtiğimiz Kasım ayında Azerbaycan Barolar Birliği’ne yaptığı ziyarette varılan görüş birliği doğrultusunda iki ülke Barolar Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Ayrıca Türk Cumhuriyetleri Barolar Birliği kurulmasına ve bunun içinde bir tahkim kurulu oluşturulmasına karar verildi.

Türkiye Barolar Birliği’nde gerçekleştirilen imza töreninde protokolü Türkiye Barolar Birliği adına Başkan Metin Feyzioğlu, Azerbaycan Barolar Birliği adına Başkan Azer Tagiyev imzaladı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Feyzioğlu şunları söyledi: İki ülkenin barolar birliğinin, işte bu noktada, hukuki altyapının uyumlaştırılması anlamında yapabileceği çok iş vardır. Özellikle ticaret hukuku alanında, banka hukuku alanında, rekabet hukuku alanında karşılıklı olarak birikimlerimizi paylaşarak hukuk birliğini sağlamaya doğru adımlar atmamız mümkündür. Hocalı Katliamı’nın yıldönümünde, katledilen yüzlerce masum Azeri kardeşimizi, şehidimizi rahmetle anıyoruz. Bu katliamı hiçbir zaman unutmamız mümkün değildir. Bu katliamı, gelecek nesillere bir düşmanlık vesilesi olarak değil tam aksine barışın, dostluğun, kardeşliğin ve bütün bunların mimarı hukukun üstünlüğü ilkesinin ne kadar önemli olduğunu öğretebilmek adına aktaracağız”


CİHAN