Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Menderes Üstüner öncülüğünde Adalet Bölümü 2'nci sınıfta öğrenim gören 55 öğrenci, UYAP dersi kapsamında ilk olarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığı UYAP Birim Sorumlusu Cumhuriyet Savcısı Kıvanç Odabaşıoğlu ve Bilgi İşlem Müdürü Sayim Ergül ile bir araya geldi. Toplantıda, üniversitedeki UYAP dersini yerinde görmek isteyen öğrenciler, program hakkında merak ettiklerini sorup bilgi aldı. Cumhuriyet Savcısı Kıvanç Odabaşıoğlu, UYAP programının tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirildiğini ve adalet sistemine kazandırıldığını belirterek, adliyelerde tüm çalışanların UYAP'ı kullandığını kaydetti. 

DAHA HIZLI VE DAHA AZ MALİYETLİ ADALET İÇİN

Adalet öğrencilerine UYAP programını iyi öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Cumhuriyet Savcısı Odabaşıoğlu, "UYAP sistemi, yargı hizmetinin ve adaletin en az masraf ve en kısa sürede sonuçlandırılıp vatandaşa ulaşması için, adalet sistemine kazandırılmış ödüllü bir programdır. Bu program sayesinde, bazen günlerce sürecek bir adli işlem, 1 dakikada yapılabilmektedir. Elektronik devlet hizmetinin 'E-Adalet' ayağı olan UYAP, adliyede yargılama ve vatandaşa verilen hizmeti kolaylaştırmıştır. Siz de, geleceğin yargı çalışanları olarak bu sistemi iyi öğrenmelisiniz" dedi. 
           
UYAP hakkında bilgi veren Bilgi İşlem Müdürü Sayim Ergül de, öncelikle yargı sisteminde kullanılan programın, başka kurumlara da entegrasyonunun sağlanmaya başlandığını bildirdi. Nüfus, adli sicil ve tapu işlemlerinde de UYAP'ın kullanılabildiğini kaydeden Ergül, "2006 yılından itibaren Adana'da kullanılmaya başlanan UYAP'ın sorunsuz yürümesi için çalışıyoruz. Adaletin hızlı yerine getirilmesinde bu programın katkısı çok büyük. Özellikle kolluk kuvvetleri olan emniyet ve jandarma ile UYAP entegrasyonu sağlandıktan sonra, adli hizmetler çok daha rahat ve hızlı bir şekilde verilecektir" diye konuştu. 
           
Toplantının ardından, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilgi İşlem Müdürlüğü UYAP Yardım Masası'nda görev yapan uzman kullanıcılar, 55 öğrenciye savcılık birimleri, mahkemeler, veri girişi, ekranlar ve görüntülü yargılamanın yapıldığı Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ve Ön Büro-Danışma Masası'nda UYAP ile ilgili yapılan işlemler hakkında eğitim verdi. UYAP'ı yerinde öğrenen öğrenciler, verilen eğitimlerden memnun kaldıklarını söyledi. 
 

hukukihaber.net