Stajyer avukatlar, üstat avukatları çiçeklerle karşıladı. Adana Barosu Staj Komisyonu Başkanı Av. Oya Tekin, programın sunumunu yaptı. Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, programda yaptığı konuşmada, düzenlenen etkinliğe emek verenleri kutladı. 

"GEÇMİŞİ OLMAYAN GELECEĞİ KURAMAYACAKTIR"

Avukatlık mesleğinin 'kamu hizmeti, bağımsızlık ve ayrıcalıklı meslek olma' özelliklerine değinen Av. Çıtırık, "Ne mutlu üstatlarımızı böyle sağlıklı karşımızda görmek.  Sizlere uzun ömürler diliyorum. Çeşitli meslek grupları içinde avukatlık, onurlu bir görevin üstlenilmesi olarak ortaya çıkmış; 4 bin yıldan beri toplum yaşamında, vazgeçilmez konumunu koruyarak bu günlere gelmiştir” dedi




“BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞMANIZ ÖNEMLİ”

Av. Çıtırık, şöyle devam etti:

“Avukatlık mesleğini seçerek, Türkiye'nin hukuk devleti, insan hakları, demokrasi ve mesleki sorunlarda üstlenilmesi gereken mücadeleye katkı vermelisiniz. Geçmişi olmayan geleceği kuramayacaktır. Ağaç da dalları ile gürler. Yarın mesleğimiz teslim edeceğimiz genç arkadaşlarımıza bugün sizler. kitaplarda ve internette bulamayacakları değerli anılarınızı, deneyimleriniz bilgilerinizi aktaracaksınız. Kimse bu dünyadan bildikleriyle göç etmemeli. Bildiklerini paylaşabilmeliyiz. Onları aydınlatabilmeli. Genç meslektaşlarımız buradan değerli bilgiler öğreneceklerdir. Ancak, Avukat görevinin gereğini yerine getirirken yasama, yürütme, yargı organına karşı bağımsız olduğu gibi, üçüncü kişilere, kendi meslek örgütüne ve kendisini vekil edene karşı bağımsızdır. Avukatı bağlayan, meslek kuralları ve vicdani kanaatidir. 50 maddeden oluşan meslek kuralları içinde meslek onuru ve bağımsızlık ilkesinin bambaşka yeri ve önemi vardır...

Bugün bizlere zaman ayıran değerli meslek üstatlarımıza saygılarımı sunuyorum. Savunmanın yok sayıldığı, meslektaşlarımızın coplandığı, yerlerde sürüklendiği bugünlerde bir araya geldik. Bu anlamda programa emek harcayan staj komisyonumuza teşekkürlerimizi sunuyorum"

Programda üstad avukatlar, duygu, düşünce ve deneyimlerini aktardı. Daha sonra pasta kesimi ve kokteyl ile etkinlik sona erdi.