18 Nisan Cumartesi günü Amasya Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezi’nde başlayan Kurultay’da avukatlık mesleğinde karşılaşılan sorunlar ele alındı. Kurultayın başlangıcında Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, Amasya Barosu Başkanı Av. Ahmet Melik Derindere'ye göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini sunarak bir armağan takdim etti.

Birinci gün; ücret karşılığı birlikte çalışan avukatların sorunları, İç Güvenlik Yasası ve hukuki yönden doğurabileceği sorunlar, avukatlık mesleğine yönelik saldırılar ve mesleğin itibarına ilişkin sorunlar, kadın hakları sorunları ve kadına yönelik şiddete karşı önleyici düzenlemeler, örgütlenme ve temsil sorunları gibi başlıklarda 12 farklı çalışma grubu oluşturuldu. Belirlenen başlıklardaki sorunlar tartışılarak çözüm önerileri üretildi.

İkinci gün konuşan İstanbul Barosu Bağlı Çalışan Avukatlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve İşçi Avukat Hakları Platformu üyesi Av. Sinan Derman, Adalet Bakanlığı tarafından geri gönderilen "Bir Avukat Yanında, Avukatlık Ortaklığında veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatların Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik" taslağına dair verdikleri mücadeleyi anlattı. Kurultaya katılan delegeler alınan kararların yerine getirilebilmesi için bir sene boyunca çalışma kararı aldı.

ÇANAKKALE BAROSU 62 BARO İÇERİSİNDE EV SAHİPLİĞİ HAKKINI KAZANDI

V. Genç Avukatlar Kurultayı'na ev sahipliği yapmak için ciddi bir çalışma yürüten Çanakkale Barosu Gençlik Meclisi önümüzdeki yıl Kurultayın Çanakkale Barosu ev sahipliğinde yapılması için aday oldu. 2016 yılında Kurultayının nerede olacağına ilişkin yapılan oylamada sonucunda, 62 Baro içerisinde Çanakkale Barosu 44 oy alarak V. Genç Avukatlar Kurultayı'na ev sahipliği yapma hakkını kazandı.