HSYK, Haziran ayında yayımladığı kararnameyle adli ve idari yargıda 3 bin 746 hakim ve savcının görev yerini değiştirmişti. 

Yargıda Cumhurbaşkanına hakaret davalarında beraat kararı veren, hükümete muhalif görülen hakim ve savcıların 'sürgün' görevlere atanmasıyla kararname HSYK'nın en büyük tasfiye kararnamesi olarak kayıtlara geçti.

İDARİ HAKİMLER DEĞİŞTİ

Kararnameyle idare mahkemelerinde görev yapan ve hükümetin idari işlemlerini denetleyen idari hakimler büyük ölçüde değiştirildi. İdare mahkemelerinde görev yapan hakimler HSYK tarafından daha etkisiz görülen vergi mahkemelerine atandı. Ancak vergi mahkemelerine çok sayıda atama yapılması hakim fazlalığına yol açtı. 

2 YERİNE 10 HAKİM

Edirne'de 2-3 hakim yeterliyken burada 8 hakimin görev yaptığı, Van'da benzer şekilde 2-3 hakimin görev yapacağı vergi mahkemesinde 10 hakimin görev yaptığı kaydedildi. 

YAZIYLA TERFİ YAPILMADI

HSYK, daha önce emniyet mensuplarının tayin, emeklilik ve meslekten ihraç davaları ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne karşı açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararı veren 12 civarındaki idari hakimin terfisini yapmamıştı. İçişleri Bakanlığı, HSYK'ya yazı göndererek aleyhe karar veren idari yargı hakimlerini şikayet etmişti.


Haber: Metin ARSLAN- ÖZGÜR DÜŞÜNCE