Ödemelerin bayrama yetiştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Hakim, savcı ve adli personele her ay ödenmesi gereken 15 liralık keşif yolluklarının iki yıldır ödenmemesine karşı tepkiler üzerine Adalet Bakanlığı ödemeleri bayrama yetiştirmek için çalışma başlattı. Akşam'ın haberine göre, havuzda birikmiş yaklaşık 65 milyon TL olduğu ifade edilirken; bizzat Adalet Bakanı Bakan Sadullah Ergin'in talimatı ile çalışma başlatıldı.

ERGİN'İN TALİMATI
Hakim ve savcıları isyan ettiren keşif yollukları yargıda krize neden olmuştu. Adli personele 2008 yılının Ekim ayından  bu yana ödenmeyen ve bir havuzda biriken yollukları 65 milyon TL'ye ulaştığı öğrenildi.
AKŞAM'ın gündeme taşıdığı 'Yargıda havuz problemi' haberinin ardından bakanlık açıklama yapmış, ortak havuzda biriken yargı personeli yol tazminatlarının, yasa yürürlüğe girdikten sonra ödenmeye başlanacağını açıklamıştı. Ancak tepkilerin büyümesi üzerine ve personeline bayram sürprizi yapmak isteyen bakanlık yeni bir çalışma başlattı.

BAKAN'DAN MÜJDE
Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, konuyla ilgili olarak, 'Yargı çalışanları için müjdeli bir haberimiz var. Yargı çalışanının istifade edeceği bu havuz paraları umut ediyorum bayramdan önce yetişir, ama yetişmezse bayram ertesinde çalışanlarımıza ve hakim/savcılarımıza ödenecektir' dedi.






haberturk