Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu önderliğinde Yargıçlar ve Savcılar Sendikası (YASA-SEN) kuruldu.

Edinilen bilgiye göre, yargıçlar, savcılar ve yüksek mahkeme üyelerinin Yargıçlar ve Savcılar Sendikası çatısı altında örgütlenmesi konusunda yapılan hazırlıklar tamamlandı. Kısa adı YASA-SEN olan sendika, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu önderliğinde kuruldu.
Eminağaoğlu konuya ilişkin ANKA'ya yaptığı açıklamada, sendikanın yargıda örgütlenmenin YARSAV ve Demokrat Yargının ardından ikinci ayağını oluşturduğu kaydetti. "Yargıda yaşanan sıkıntılar karşısında sendikal çatı altında da örgütlenme gereği duyulduğunu" savunan Eminağaoğlu, "Oldukça yoğun bir talep var. Sendikanın en etkili örgüt olması için birliklerle ortak bir çalışma içinde olacağız. Amacımız mücadelenin daha etkin yapılabilmesi. Kimseye kapalı bir yapı olmayacağız. Yargıç ve savcıların çalışma koşullarında giderek artan sıkıntı ve sorunlara en etkin mücadele ve çözüm arayışı zorunluluğu karşısında böyle bir örgütlenme yoluna gittik. Avrupa ülkelerinde yıllar önce atılmış bir adımdır" dedi.

Öte yandan Eminağaoğlu, konuya ilişkin yarın saat 12.30'da Ankara Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyeceğini de açıkladı.(ANKA)
(EÖ/ÖMR)