Anayasa Mahkemesi üyesi Mehmet Erten'in görev süresinin dolması nedeniyle Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda Anayasa Mahkemesi üyeliği seçimi yapıldı. Seçimde 4. Ceza Dairesi üyeleri İbrahim Şahbaz ve Hasan Tahsin Gökcan 124'er, 17. Hukuk Dairesi üyesi Saliha Nuran Canpolat 94 oy aldı. 21 oy boş çıkarken, 8 oy geçersiz sayıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından seçilen 3 isimden birini Anayasa Mahkemesine üye olarak atayacak.

EN KIDEMLİ ÜYE ŞAHBAZ

Yargıtay 4. Ceza Dairesi Üyesi İbrahim Şahbaz, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1980'de mezun oldu. Sırasıyla Sorgun, Kiğı Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Türkoğlu ve Hacıbektaş Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimliği, Yargıtay Tetkik Hakimliği ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunan Şahbaz, 2007'de Yargıtay üyeliğine seçildi. Fransızca bilen Şahbaz, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora yaptı. 4. Ceza Dairesi'nin diğer aday üyesi Hasan Tahsin Gökcan ise Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987'de mezun olduktan sonra Ankara Hakim adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Fındıklı, Tuzluca, Bozüyük Hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulunan Gökcan, 2011'de Yargıtay üyeliğine seçildi. 3 aday ise Yargıtay 17. Hukuk Dairesi Üyesi Saliha Nuran Canpolat, 1988'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Ankara Hakim adayı olarak göreve başladı.

Sırasıyla Artvin Yusufeli, Elazığ Sivrice, Ankara Bala Hakimliği, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay Tetkik Hakimliği, Sivas, Denizli ve Ankara Hakimliği görevlerinde bulunan Canpolat, 2011'de Yargıtay üyeliğine seçildi.

(ANKA)