Kaynak'tan boşalacak Yargıtay 1. Başkanlığı için 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Kemalettin Yüksel ve 5. Ceza Dairesi Başkanı A. Ceylani Tuğrul adaylık dilekçelerini verdi.

Yargıtay Başkanı seçilebilmek için üye sayısının salt çoğunluğunun oyunu almak gerekiyor. İlk üç turda adaylardan biri yeterli çoğunluğu sağlayamazsa üçüncü turda en çok oyu alan 2 aday dördüncü ve beşinci turda yarışacak. Bu turlarda da sonuç alınmazsa yeniden başa dönülerek turlara devam edilecek.

Hukuk Genel Kurulu Başkanlığı'na 2 aday

Öte yandan, Yargıtay Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Erdal Sanlı da 26 Nisan'da yaş haddinden emekli olacak. Yeni başkanvekilliği için Yargıtay'da 23. Hukuk Dairesi Başkanı Mahmut Bilgen ile 11. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Özgan yarışacak.

Nazım Kaynak

Nazım Kaynak, 5 Mayıs 1947'de Afşin'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1970 yılında mezun olan Kaynak, Elbistan hakim adayı olarak mesleğe başladı.

Tutak, Göynük, Yerköy hakimliklerinde ve Yargıtay tetkik hakimliği görevlerinde bulunan Kaynak, 1996 yılında Yargıtay üyeliğine, 2009 yılında Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanlığına seçildi. 2 Haziran 2011'den bu yana Yargıtay 1. Başkanlığı görevini yürüten Kaynak, evli ve iki çocuk babası.



AA