Yargıtay Birinci Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Yargıtay Büyük Genel Kurulu 'nca, Yargıtay üyesi Rahmi Ünal'ın Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na, Yargıtay üyesi Hamit Dündar'ın da Yargıtay 23. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçildiği kaydedildi.

Ünal'ın özgeçmişi

1955 yılında Ardahan'da doğan Ünal, 1982 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, askerliğini İstanbul 'da yedek subay olarak yaptı. Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Ünal, sırasıyla Ordu Hakimliği, Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliği, Niksar Hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu.

Ünal, 13 Temmuz 2008'de Yargıtay Üyeliğine seçildi.

Fransızca bilen Ünal, evli ve iki çocuk babası.



Dündar'ın özgeçmişi

1954'de Arsin'de doğan Dündar, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1976 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Yüksekova'da yedek subay teğmen olarak yaptı.

Trabzon hakim adayı olarak mesleğe başlayan Dündar, sırasıyla Van Sorgu Hakimliği, Hilvan Hakimliği, Doğanhisar Hakimliği, Bayburt Hakimliği ve Adalet Komisyonu Başkanlığı, Urla Hakimliği, Adalet Müfettişliği, Kayseri Hakimliği ve Ankara 5. Ticaret Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Dündar, 25 Temmuz 2005'de Yargıtay Üyeliğine seçildi.

İngilizce bilen ve hukuki konularda 100'ü aşkın yayımlanmış makalesi bulunan Dündar, evli ve iki çocuk babası.


AA