Yargıtay Büyük Genel Kurulu, bugün 3 daire başkanlığı için sandık başına gitti. Yargıtay 1. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na Hacı Hüseyin Ünaldı seçildi. 7. Hukuk Dairesi ve 19. Hukuk Dairesi Başkanları da yeniden aday oldu. 7. Hukuk Dairesi Başkanı İsmail Hakkı Asarlıoğlu ile 19. Hukuk Dairesi Başkanı Seyit Çavdar yeniden seçildi.

1. Hukuk Daire Başkanlığı'na seçilen Hacı Hüseyin Ünaldı, 1952 yılında Adana/Karaisalı Kuyucu Köyü'nde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Ünaldı, Adana hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Ağrı/Doğubayazıt Hâkim Yardımcılığı, Kayseri/Yahyalı Hâkimliği, Mardin Tapulama Hâkimliği, Çorum, Gaziantep ve Ankara Hâkimliği görevlerinde bulunan Ünaldı, 2010 yılında Yargıtay Üyeliğine seçildi.

7. Hukuk Dairesi Başkanı İsmail Hakkı Asarlıoğlu ise 1950 yılında Ordu'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Asarlıoğlu, Ordu hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Seydişehir, Muradiye, Yavuzeli, Bulancak, Ankara/Gölbaşı ve Ankara Hâkimliği görevlerinde bulunan Asarlıoğlu, 2002 yılında Yargıtay Üyeliğine seçildi.

19. Hukuk Dairesi Başkanı Seyit Çavdar ise 1952 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Çavdar, Ankara hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Konya, Çukurca, Hekimhan Hâkimliği ve Yargıtay Tetkik Hâkimliği görevlerinde bulunan Çavdar, 2002 yılında Yargıtay Üyeliğine seçildi. (ANKA)