Muhalif duruşuyla bilinen YARSAV, yeni başkan ve yönetim kurulunu belirlemek üzere toplanacak. Çoğunluk sağlanamazsa 2. toplantı katılım çoğunluğu aranmadan 24 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek. 

Genel kurul toplantısıyla ilgili Aydınlık’a konuşan YARSAV’ın şu anki başkanı Murat Arslan, genel kurulda yeniden başkanlık için aday olup olmayacağı konusunda kesin bir kararının olmadığını, diğer üyelerle bir toplantı yaptıktan sonra bu konuda karar vereceğini söyledi. Arslan, genel kurul toplantısıyla ilgili de belki barolar ve yargı örgütlerinin katılımıyla birlikte bir hukuk kurultayı yapabileceklerini, buna bayramdan sonra karar verileceğini belirtti.

HUKUK GÜVENLİĞİ KALMADI
Zor bir süreçten geçtiklerini kaydeden Arslan, “Kendi açımızdan bakarsak Türkiye’de hukuk güvenliğinin kalmadığını görüyoruz. Yurttaş açısından bakarsak da yargıya ciddi bir güven kaybı var. Özellikle son dönemde iktidar kaynaklı bir gerilim ortamı yaşanıyor. Ülkenin yarıdan fazlasını düşman olarak kodlayan ve bununla mücadele edilmesi gerektiğini düşünen bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Biz genel kurul toplantımızda, tekrar hukuku nasıl ayakta tutabiliriz bunları konuşacağız” ifadelerini kullandı.