YARSAV'ın Olağanüstü Genel Kurulu Türkiye Noterler Birliği'nde yapıldı. Kurul toplantısında öğleden sonra başlayan başkanlık seçimi için oy verme işlemi saat 20.00 civarı sona erdi. Oy verme işleminin ardından oyların sayımına geçildi. Resmi olmayan sonuçlara göre, Ülker Tarhan'ın başını çektiği liste seçimi kazandı. Tarhan'ın listesi şu isimlerden oluşuyor:
"Emine Ülker Tarhan (825)
Leyla Köksal (617)
Murat Arslan (792)
Ayşe Altun (803)
Mustafa Karadağ (610)
Bülent Yücetürk (607)
Nuh Hüseyin Köse (799)
Mehmet Kaya (750)
Oktay Aydın (806)
Kamil Çil (794)
Bihter Aydın (783)
Ramazan Bayrak (742)
Celal Çelik (739)."


"Asıl Denetim Kurulu, Necla Üçkardeşler, Abdullah Dörtlemez, Hüseyin Çevikbaş, Cüneyt Durmaz ve Sercan Coşkun Kulak" Öte yandan, resmi sonuçların açıklanmasının ardından, yeni yönetim kurulu yeni başkanı belirleyecek.

Kurul'da sert sözler

Toplantının basına kapalı bölümünde söz alan Eminağaoğlu, YARSAV'ın mevcut yönetimine eleştirilerde bulundu. Eminağaoğlu, yargılanıp beraat etmesine karşına YARSAV'ın konuya ilişkin bir açıklama yapmamasını, "kalbimi yaraladı" sözleriyle eleştirdi.

Eminağaoğlu konuşmasında, YARSAV yönetimine ağır eleştirilerde bulunarak, genel kurulda önseçim yapılması gerektiği görüşünü dile getirdiğini fakat, yönetim tarafından bunun kabul edilmediğini savundu. Eminağaoğlu, "Bunun faturusı geçen seçimlerde bana çıktı" dedi. YARSAV'ın "en güzel eleştirileri"nin kendi döneminde yapıldığını ifade eden Eminağaoğlu, "Ayrıca, mevcut YARSAV yönetimi, eleştirilere kapadı. Bu şekilde hiçbir yere varamazlar" dedi.

YARSAV'ın "kapatılması çalışmaları"na yüksek yargı başkanlarının destek verdiğini öne süren Eminağaoğlu, YARSAV Kurucu Üyesi olan Yargıtay Başkanının derneğin kapatılmasını istediğini iddia etti. YARSAV'ın hukukun sesi olması gerektiğini dile getiren Eminağaoğlu, en güzel sözleri ve en büyük eleştirileri başkanlık yaptığı dönemde duyduğunu belirtti. İleriye doğru adım atılmak isteniyorsa eleştirilere giderek kapanan bir YARSAV görünümünden çıkılması gerektiğine dikkat çeken Eminağaoğlu, YARSAV'ın hatalardan arınması gerektiğini savundu. Güncel olayların yeterince takip edilip açıklamalar yapılması gerektiğini vurgulayan Eminağaoğlu, YARSAV'ın gücünü sadece kendi söyleminden değil tüm kitle örgütlerini harekete geçirmesinden kaynaklandığını dile getirdi. Eminağaoğlu, "bunun bugüne kadar yapılmadığını" anlattı.

Eminağaoğlu, YARSAV Yönetim Kurulu Başkanı olarak yaptığı eylemlerden dolayı yargılandığını ve beraat ettiğini de anımsattı. Eminağaoğlu, YARSAV'ı bu konuda hiçbir açıklama yapmamakla suçlarken, bir açıklama yapılmamasının kalbini yaraladığını vurguladı. Bu tür hataların tekrarlanmaması gerektiğini ifade eden Eminağaoğlu, "İlhan Cihaner tutuklandığında YARSAV Başkanı orda olmalıdır. Kararname yayınlandığında YARSAV anında açıklama yapmalıdır. Kokain partisi yapıldığı gerekçesiyle Osman Kaçmaz linç ediliyorsa YARSAV tepkisini ortaya koymalıdır. Fırsat kollama tarzında bir durum olursa sonuç alamazsınız. Tepki anında konulmalıdır" dedi.

Olağanüstü genel kurulda faaliyet raporu olamayacağını savunan Eminağoğlu, bunun olağanüstü adı altında olağan genel kurul yapılacağı anlamına geldiğini kaydetti.
Geçmişinden kopan bir YARSAV'ın başarılı olamayacağını savunan Eminağaoğlu, HSYK adaylık döneminde yapılanları eleştirdi. Eminağaoğlu, YARSAV'ın yapmadıkları veya yanlış yaptıkları şeylerden arınması gerektiğini söyledi. Eminağaoğlu, YARSAV'a genel kurulun hemen öncesinde üye kaydedildiğini de öne sürdü.

Tarhan yanıt verdi

Tarhan'da konuşmasında Eminağaoğlu'na yanıt vererek, YARSAV'ın başkanlığına yargının çok zor günler yaşadığı günlerde getirildiğini ifade etti. Bir yıl önce başkan olduğunu hatırlatan Tarhan, önceki genel kurulun ardından 4 gün süren tartışmalala başkan seçilebildiğini açıkladı. Bu yıllık süreç içerisinde İlhan Cihaner olayının patlak verdiğini anımsan Tarhan, Eminağaoğlu'nun "YARSAV Cihaner tutukladığında orada olmalıydı" sözlerine yanıt vererek, "Cihaner cezaevine girdi. Oraya girenler nasıl bir yer olduğunu bilirler. Ben kendisini ziyarete gittiğimde bunu çok net gördüm. Eğer YARSAV bu ziyarette bulunmasaydı belki de bu kadar kamuoyu oluşmayacaktı. Ben bu eleştirileri kabul etmiyorum" dedi. Tarhan, Cihaner olayının ardından MEDEL'e üyelikleriyle ilgili de bir takım sıkıntılar yaşandığını dile getrdi. Tarhan, MEDEL'e üye olmalarından önce Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can'ın YARSAV hakkında MEDEL yetkilileri ile görüştüğü iddiasında bulundu. Tarhan ayrıca, Can'ın YARSAV hakkında MEDEL yetkililerine "Onlar militarist ve Ergenekoncudur. Onları aranıza almayın" şeklindeki sözlerini aktararak şöyle devam etti:

"Biz referandum sürecinde hiç tatil yapmadan çalıştık. Mücadelemizi sürdürdük. Bu süreçte pasif kaldığımız yönündeki iddiaları kabul etmiyorum. YARSAV sürekli hedef gösteriliyor. Sayın Eminağaoğlu'na da medya önünde konuşma hakkı verdik. Ayrıca bize desteklerimi sunan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Fakat bazı engellemelerden dolayı gerçek gücümüzü de gösteremedik. Sizler çeşitli yerlerden geldiniz. Meriç kıyılarında da Fırat kıyılarından gelenlerde var. Fırat kıyılarından bir yetimin göz yalarından da. Kendinizi sorumlu hissediyorsunuz. Bunu çözmeye de muktedirsiniz. Kişisel hırsları, ilke kisvesi arkasına saklamaya çalışanlar ile iyi niyetle, samimiyetle, emekle çalışanları bazı hataları olsa da onarmaya çalışanları, ortak akla, ekip çalışmasına saygıyı, YARSAV'ın kurumsallaştırılmasına çalışanları ayırt etmemeye de, YARSAV'ı geleceğe taşımayada muktedersiniz."




ANKA