Adalet Bakanlığı tarafından her yıl muhtelif illerde ve ilçelerde görev yapmak üzere muhtelif miktarlarda İcra müdür ve müdür yardımcıları ünvanında personel istihdamı için sınav ilanı duyurulmaktadır. İcra Müdür ve Müdür yardımcılığı sınavına başvurmak isteyenlerden; İcra Müdür ve Yardımcılarının Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde belirtilen başvuru şartlarını taşımaları istenilmektedir.

İcra Müdür ve Yardımcılarının Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin Atama Şartları başlıklı 3'üncü maddesinde, İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı sınavına başvuruda bulunmak isteyenlerin hangi şartları taşımaları gerektiği detaylı olarak izah edilmiştir;

Yönetmeliğin Atama Şartları başlıklı 3'üncü maddesinin b fıkrası şu şekildedir:

Yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının son günü itibariyle otuz beş yaşını bitirmemiş olmak

İcra müdür ve müdür yardımcılığı sınavına girmek isteyip de Ocak ayının son günü itibariyle otuz beş yaşını bitirmemiş olanlar açısından olumlu, bitirenler açısından ise olumsuz bir durum ortaya koymaktadır.

Konunun daha iyi anlaşılması için şöyle belirtmekte fayda var; İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı sınavına girmek isteyip de 01.01.1978 doğumlu olan birisi, Ocak ayının 1 inci günü itibariyle otuzbeş yaşını bitirmemiş oluyor, 02.01.2013 itibariyle otuz altı yaşından gün almış oluyor. Ocak ayının son gününe kadar ise otuz altı yaşından gün almış olduğundan ötürü icra müdür ve müdür yardımcılığı sınavına başvuramamaktadır. Yani, aday olan birisi eğer 01.01.1978 doğumlu ise 02.01.2013 itibari ile otuz beş yaşını doldurmuş ve otuz altı yaşından gün almış olduğu için icra müdür ve müdür yardımcılığı sınavına yaş itibari ile başvuramamaktadır.

Gün farkı ile, icra müdür ve müdür yardımcılığı sınavına başvuramayanların mağduriyetlerinin çözümü için; İcra Müdür ve Yardımcılarının Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin Atama Şartları başlıklı 3'üncü maddesinin b fıkrası; Yazılı sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını bitirmemiş olmak şeklinde düzenlenmelidir.

Yukarıda detayları ile izah ettiğimiz üzere, 30 günlük farktan dolayı adayların İcra Müdür ve Müdür yardımcılığı sınavına başvuramamalarının önündeki engel kaldırılmalı, Ocak ayının son günü değil, Ocak ayının 1'inci günü şeklinde yönetmelik maddesi değiştirilmelidir.

Konunun önemi ilgililer tarafından dikkate alınıp Adalet Bakanlığı tarafından İcra Müdür ve Yardımcılarının Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin Atama Şartları Başlıklı 3'üncü maddesinde gerekli değişikliğin yapılması dileğiyle.


Kaynak:Memurlar.Net

Adalet Bakanlığı Personeli Kategorisi Editörü

' ÇOTANAK '