Türkiye genelinde 10 bine yakın hakim ve Cumhuriyet savcısının üye olduğu Yargıda Birlik Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, 2’nci Genel Kurulu öncesi düzenlenen il bazlı meslektaş buluşmaları kapsamında 3’üncü buluşmasını Adana’da yaptı. Aralarında Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeleri Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu ve Cafer Ergen ile Yargıtay ve Danıştay üyelerinin de bulunduğu heyet, ilk olarak Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ı makamında ziyaret etti. Çalışmaları hakkında bilgi veren Başsavcı Yeldan, dernek adına Başkan Musa Heybet’e ‘Kanatlı Kozalaklar’ isimli kuş figürü ve yağlı boya tablo hediye etti. YBD yönetimi, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakan Kuzu ile Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun ve Adana 1. İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Torun’u da ziyaret edip yargısal konularda fikir alışverişinde bulundu.

“MAKUL SÜREDE BİR YARGILAMA İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Heyet daha sonra olağan genel kurul öncesi Bölge Adliye Mahkemesi binasında yapılan ‘Adana Buluşması’da, hakim ve Cumhuriyet savcılarıyla bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Başsavcı Ali Yeldan, YBD’nin hukukun üstünlüğü, insan hakları ve demokratik değerlerin güvenlik içinde yaşanmasına katkı sunma bilincinde görev yaptığını belirterek, “Ülkemize daha çok hizmet etmek, evrensel adalet değerlerini korumak, makul sürede adil bir yargılama sağlayacak adımları atmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

“TÜRK YARGISI YEK VÜCUT OLDU”

Daha sonra söz alan Yargıda Birlik Derneği Başkanı Musa Heybet de, derneğin 2014 yılından bugüne kadar yoluna güçlenerek devam ettiğini belirterek, Türk yargısının milletinin hizmetinde yekvücut olduğunu söyledi. 15 Temmuz’dan sonraki yargısal süreçlerin hassasiyet ve titizlikle yürütüldüğünü kaydeden Heybet, “O günden bugüne meslektaşlarımız gece gündüz demeden çalışmaktadırlar. Amaçlarının soruşturma ve davaları adalet içerisinde ve bir an önce bitirmek olduğunu biliyoruz. Dernek olarak bu zorlu süreci yürüten hakim ve savcılarımızı yalnız bırakmayacak ve onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

TÜRK BAYRAKLARIYLA ZEYTİN DALI’NA SELAM

Derneğe üye 9 bin 142 hakim ve savcının bulunduğunu kaydeden Heybet, “Üye sayımız düzenli olarak artmaya devam ediyor. Derneğimiz, önümüzdeki süreçte yoluna yeni bir vizyonla devam edecek. Bu vizyon her türlü gruplaşma ve ayrışmanın önüne geçilmesi ve liyakate dayalı, çalışma barışını gözeten bir yapının oluşması üzerine kurulacaktır. Vatandaşlarımızın bizlerden beklediği gerçek adalet hizmeti ancak bu anlayışla mümkün olabilecektir. Bugün olduğu gibi gelecekte de yargıda çoğulcu yapıyı muhafaza etme gayreti içinde olacağız. Adalet temelinde oluşturduğumuz ve ülkemize örnek teşkil eden bu birliktelik devletimizin güvencesi, milletimizin de umududur” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan YBD yönetim kurul üyeleri ile hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Türk bayraklarını sallayarak Zeytin Dalı Harekatı’nı katılan güvenlik güçlerine selam yolladı.