Alt komisyonda yapılacak değişiklikle yemin eski haline dönüyor. Anayasa Mahkemesi üyelerinin göreve başlarken ettikleri yemindeki "Türk milleti tarafından demokrasiye aşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını koruyacağıma..." bölümü, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını koruyacağıma" diye değiştirilmişti. Gelen tepkiler üzerine yemin alt komisyonda eski haline dönecek.

TBMM Anayasa Alt Komisyonu'nda görüşmeleri devam eden Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştiren Uyum Yasası'nda gelen tepkiler kapsamında yasada bazı değişiklikler yapılacak. Yapılacak ilk değişiklik ile Anayasa Mahkemesi üyelerinin göreve başlarken ettikleri yeminde yapılması düşünülen değişiklikten vazgeçiliyor ve yemin eski haline dönüyor.

Yargıtay ve Danıştay tasarısı komisyondan geçti

Türk milleti yeniden

Tasarıda değiştirilen yeni metin şu şekilde: "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını koruyacağıma; görevimi doğruluk, tarafsızlık ve hakka saygı duygusu içinde, her türlü etki ve kaygıdan uzak olarak Anayasanın dayandığı temel ilkelere uygun hukuk anlayışı içinde, sadece vicdanımın emrine uyarak yerine getireceğime namusum ve şerefim üzerine and içerim."

Alt komisyonda yapılacak değişiklikle yemin yine eski haline dönecek. Söz konusu eski yemin metni ise şöyle: "Türk milleti tarafından demokrasiye aşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını koruyacağıma; görevimi doğruluk, tarafsızlık ve hakka saygı duygusu içinde, sadece vicdanımın emrine uyarak yapacağıma, namusum ve şerefim üzerine and içerim." (ANKA)


Komisyonda 'istifa' tartışması