ANKARA - Yargıtay’da 6 başkan eskiten Feyzullah Cömert, Danıştay’da da 9 başkanının özel kalem müdürlüğünü yapan Mürüvvet Orakçı görevlerinden uzaklaştırıldı.

Hasan Gerçeker’in yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından Yargıtay’da 2 Haziran’da sandık başına gidildi. İlk turda sonuçlanan seçimlerde başkanlık koltuğuna 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak oturdu. 8 Haziran’da Danıştay’da yapılan seçimde ise Mustafa Birden’den boşalan başkanlık koltuğuna Hüseyin Karakullukçu oturdu. İki başkanın ilk görevi ise yıllardır özel kalem müdürlüğü görevinde bulanan isimleri uzaklaştırmak oldu.

CÖMERT 6 BAŞKAN EMEKLİ ETTİ
Uzun yıllardır mesaisine özel kalem müdürü olarak devam eden Feyzullah Cömert bu görevinden alındı. 1979 yılında Yargıtay’da çalışmaya başlan Cömert çeşitli dairelerde görev yaptıktan sonra Yazıişleri müdürü, ardından da Yargıtay Başkanlığı Özel Kalem Müdürü oldu. Sırasıyla, Müfit Utku, Mehmet Uygun, Sami Selçuk, Eraslan Özkaya, Osman Arslan ve Hasan Gerçeker’in Özel Kalem Müdürlüğü görevinde bulunan Cömert 15 yıldır bu görevi yürütüyordu.

Yargıtay’ın en sancılı dönemlerinde başkanlık katında olan Cömert, 6 başkan eskitti. Tam 32 yıldır Yargıtay’da görev yapan Cömert, Gerçeker’in emekliye ayrılmasının ardından seçilen Kaynak’ın göreve gelmesiyle özel kalem müdürlüğünden alındı. 2 Haziran’da seçilen Kaynak, 3 Haziran’da da Cömert’i özel kalemden alarak Yargıtay’da başka bir dairede görevlendirdi.

ORAKÇI 21 YILDIR BAŞKANLIK KATINDA
Danıştay’da da 9 başkanının özel kalem müdürlüğünü yapan Mürüvvet Orakçı görevlerinden uzaklaştırılacağı sinyalini alınca emekliliğini istedi. 1974 yılında Danıştay’da çalışmaya başlayan Orakçı, tam 21 yıl boyunca başkanlık katında çeşitli görevlerde bulundu.

Yazı işleri Müdürlüğü görevine yükselen Orakçı, 1990 yılından beridir Danıştay başkanlarına Özel Kalem Müdürlüğü görevi yapıyordu. 9 başkan eskiten Orakçı, sırasıyla Süleyman Türkoğlu, Ekrem İspir, Hüseyin Metin Güven, Füruzan İkincioğulları, Erol Çırakman, Nuri Alan, Enver Çetinkaya, Sumru Çörtoğlu ve Mustafa Birden’e özel kalem müdürlüğü yaptı. Danıştay’ın en sıkıntılı dönemlerinde başkanların özel kalem müdürlüğü görevinde bulunan Orakçı, son olarak Danıştay’a düzenlenen silahlı saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan Birden’in emekliye ayrılmasıyla kendi görevine de son vermek zorunda kaldı. 8 Haziran’da Karakullukçu’nun Danıştay Başkanı seçilmesinin ardından görevden alınacağı sinyalini alan Orakçı, 36 yıllık meslek hayatına noktayı koyarak emekliliğini istemek zorunda kaldı.(anka)