YSK Başkanı Ali Em'in ve Danıştay kontenjanından üyeleri Zeki Çelebioğlu, Yüksel Öztürk ve İrfan Eroğlu ile Yargıtay kontenjanından üyeleri Sadık Demircioğlu ve Selahattin Atalay'ın görev sürelerinin dolması dolayısıyla Kurul'da tören düzenlendi.

Törende ilk olarak görev süresi dolan üyeler yerine Danıştay kontenjanından seçilen Danıştay 6. Daire üyeleri Ünal Demirci ve İlhan Hanağası ve 13. Daire Üyesi Zeki Yiğit ile Yargıtay kontenjanından seçilen 17. Hukuk Dairesi Üyesi Sadi Güven, 4. Hukuk Dairesi Üyesi Ali Kaya ve 14. Ceza Dairesi Üyesi İbrahim Zengin yemin etti.
Yemin törenin ardından, görev süreleri devam eden Başkanvekili Turan Karakaya ile üyeler Muharrem Coşkun, Mehmet Kürtül, Nilgün İpek ve Halim Aşaner ile yeni üyeler arasında seçim yapıldı.

Seçim sonucunda, Yargıtay 17. Hukuk Dairesi Üyesi Sadi Güven, oy birliğiyle YSK'nın yeni başkanı oldu. Güven, seçilmesinin ardından Ali Em'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, çiçek sundu.

Em, YSK üyeliğine altı yıl önce seçildiğini, üç yıldır da başkanlık görevini yürüttüğünü hatırlatarak, tüm mesai arkadaşlarıyla her zaman uyumlu bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi. YSK'nın 14'üncü başkanı olduğunu ve görev süresinin dolduğunu ifade eden Em, yeni başkan Sadi Güven'e görevinde başarılar diledi.
Yeni başkan Güven de bugün itibariyle YSK üyelerinin oy birliğiyle başkanlığa getirildiğini belirterek, Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından YSK üyeliğine dün seçildiğini anımsattı. Güven, ''Üzerimize çok ağır bir yük bindi. YSK, ülkenin en oturmuş müesseselerinden birisi, demokrasinin temeli. Uyum içinde çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Seçimlerin dürüst bir şekilde yapılması için var gücümüzle çalışacağız. Hiçbir tesir altında kalmadan demokrasiye katkı sağlayacağız. Yüksek Kurulu bugünkü olduğu yere getiren ve yasa gereği görevleri sona eren arkadaşlarımıza, özellikle Sayın Başkanımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Ali Em, yaptığı yazılı açıklamada ise kurulduğundan beri başarıyla görevini yerine getiren YSK'nın yeni yönetimiyle bu başarıyı daha da ileriye taşıyacağına inandığını kaydetti.

Em, Kurul'da birlikte çalıştığı üyelere, siyasi parti temsilcilerine, YSK'nın merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan seçim kurulu başkan ve üyeleri ile tüm çalışanlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 
Sadi Güven'in öz geçmişi
Sadi Güven, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 24 Haziran 1955'te doğdu. Dursunbey Lisesini, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra İstanbul hakim adayı olarak mesleğe başlayan Güven, Narman, İslahiye Sorgu Hakimliği, İslahiye, Malkara, Fethiye, Ankara hakimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Yargıtay üyeliğine 13 Temmuz 2008'de seçilen ve 17. Hukuk Dairesi Üyesi olarak görev yapan Güven, evli ve bir çocuk babası.



AA