Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 26 Ocak 2015 tarihinde yapılan seçim sonucunda İkinci Hukuk Dairesi Başkanlığına aynı Daire Üyesi Ömer Uğur GENÇCAN ve Yüksek Seçim Kurulu Üyeliğine ise Birinci Ceza Dairesi Üyesi Haluk KIRCA seçildi.


Haluk KIRCA

12.06.1957 tarihinde Perşembe’de doğmuştur. Elazığ Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1980 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Erzincan’da kısa dönem olarak yapmıştır.

Rize hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Kırca; sırasıyla Arguvan, Göynücek, Pazarcık, Görele Cumhuriyet Savcılığı, Bafra, Şanlıurfa ve Tuzla Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunmuştur.

24.02.2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Haluk Kırca, halen Yargıtay Birinci Ceza Dairesi Üyesi ve Yüksek Seçim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Fransızca bilen Kırca, evli ve üç çocuk babasıdır.


Ömer Uğur GENÇCAN

24.10.1958 tarihinde Buldan’da doğmuştur. İzmir Namık Kemal Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1979 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Devrekâni’de yedek subay olarak yapmıştır.

İzmir hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Gençcan; sırasıyla Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi Üyeliği, Ağrı, Ayaş Hâkimliği ve Yargıtay Tetkik Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur.

25.07.2005 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Ömer Uğur Gençcan, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 26.01.2015 tarihinde Yargıtay İkinci Hukuk Dairesi Başkanlığı’na seçilmiş olup halen bu görevini sürdürmektedir.

Fransızca bilen Gençcan, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset ve Sosyal Bilimler dalında master yapmıştır. “Başkanlık Rejimi”, “Öğreti ve Uygulamada Boşanma, Tazminat, Nafaka” (2 cilt), “Nüfus Davaları (Genel Hükümler)”, “4721 sayılı Türk Medeni Kanununa Göre Mal Rejimine İlişkin Genel Hükümler ve Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi”, “743 ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununa Göre Soybağının Kurulması, Reddi, Düzeltilmesi, İtiraz Davaları ve Soybağının Hükümleri”, “4721 sayılı Türk Medeni Kanunu, Bilimsel Açıklama, İçtihatlar, İlgili Mevzuat” (2 cilt), “Boşanma Hukuku”, “Miras Hukuku”, “Mal Rejimleri Hukuku”, “Vesayet Hukuku”, “Boşanma, Tazminat ve Nafaka Hukuku”, “4721 sayılı Türk Medeni Kanunu” (3 cilt), “Kadın ve Çocuk Hakları” adlı eserleri, çok sayıda yayımlanmış bilimsel araştırma ve mesleki inceleme yazıları ile makaleleri bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.