Yargıtay ve Danıştay Başkanlar Kurulu, yeni üyelerin görev dağılımının yapılması için bugün saat 14.00'te toplanacak.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) Yargıtay için 160, Danıştay için 51 üye seçmesinin ardından Yüksek Yargı'da yaşanan yer sıkıntısı bugün toplanacak Başkanlar Kurulu'nda çözüme kavuşturulmaya çalışılacak. Yargıtay ve Danıştay Başkanlar Kurulu, bugün saat 14.00'te toplanacak.
Yargıtay Başkanlar Kurulu'nda öncelikle 160 yeni üyenin görev yapacağı daireler belirlenecek. Kurulacak olan 6 yeni daireye kimlerin atanacağına karar verilecek. Alınacak olan kararlar, daha sonra toplanacak olan Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda onaya sunulacak.

Yüksek Yargı Üyeleri için yeni binalar kiralandı

-YARGITAY EK BİNASI KIZILAY'DA-

Bir süredir yeni bina arayışı içinde olan Yargıtay'ın, 160 yeni üyenin göreve başlamasıyla yaşadığı yer sıkıntısı iyice arttı. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sık sık bu sıkıntıyı dile getirmişti. Bunun üzerine Emekli Sandığı'nın Kızılay'da bulunan binasını Yargıtay'a tahsis edildi. Yargıtay yönetimi, binada incelemelerde bulundu. 15 katlı olan binaya yeni kurulacak olan dairelerle birlikte sayısı 15'e yükselen Ceza Dairelerinin yerleşmesi planlanıyor.

-GERÇEKER YENİ ÜYELERLE BULUŞUYOR-

Bu arada Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in bugün saat 16.00'da yeni seçilen 160 üyeyle biraraya geleceği öğrenildi.(ANKA)
(YE/ÖMR)