Avukat Müşir Deliduman, Bolu Savcısı Zekeriya Öz’ün meslekten ihracı istemiyle hazırladığı suç duyurusu dilekçesini HSYK’ya sundu.

Avukat Deliduman tarafından HSYK’ya sunulan suç duyurusu dilekçesinde, 17 ve 25 Aralık operasyonlarının amacının "hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye yönelik" olduğunu belirtti.

Savcı Öz'ün paralel yapı ile ilgisinin ve irtibatının olduğunu düşündüğünü ifade eden Deliduman, Öz'ün, 17 Aralık operasyonu sırasında emniyete gelip polisleri etki altında bıraktığını ve şüphelileri baskı altına aldığını dile getirdi.

Öz'ün dün yürütme erki hakkındaki suç duyurusuna da dilekçesinde yer veren Avukat Deliduman, “Kendisi Bolu Adliyesinde savcıdır. Muhabere yolu ile ihbar ve şikayetini Bolu'da yapabilmektedir. İstanbul Adliyesine gelmesi basın yoluyla kendini gösterme ve gündem de kalmak mıdır? İzin alarak mı, rapor alarak mı geldi? Yapmış olduğu masraf, devlet savcısı olarak harcadığı mesai inceleme konusu yapılmalıdır. 'Alçakça iddialara karşı buradayız' ifadesi devlette maaş alan bir savcıya yakışmaz. Birilerine kin ve öfkesi olduğu bellidir" dedi.

>> Bozdağ: 'Zekeriya Öz savcılık vasfını yitirdi'

Savcı Öz'ün gözaltındaki şüpheli polisleri savunan beyanlarda bulunduğunu hatırlatan avukat Deliduman bu beyanların devam eden soruşturmayı etkilemeye yönelik olduğunu belirtti.
Öz'ün şüpheli polisleri savunması için savcılıktan istifa ederek, avukatlık yapabileceğini belirten Deliduman ihbar, şikayet ve taleplerinin değerlendirilmesine karar verilerek 2802 sayılı kanun gereği Öz'ün meslekten çıkarılmasını veya meslekte kalmasının uygun olmadığına karar verilmesini talep etti.

>> Erdoğan'dan Savcı Öz'e sert tepki

>> Savcı Öz'den suç duyurusu