Dış temsilciliklere Adalet Ataşeleri geliyor.
 
Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nın işbirliği ile Türkiye'nin dışarıdaki hukuk devleti imajı artık daha da güçlenecek.
 
Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. 
 
Bu protokolle birlikte,dış temsilciliklere Adalet ataşeleri geliyor, yurtdışındaki Türk vatandaşları hukuki meselelerde artık kendilerini daha da güvende hissedecek.
 
İşbirliğinin detaylarını Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyuyla paylaştı.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Adalet ataşelerinin olması vatandaşlarımızın hakkını koruyacak. Türkiye'nin dışardaki hukuk devleti imajına da güç kazandıracak." dedi.
 
Türkiye'nin temsil edildiği Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi gibi uluslararası kuruluşlarda hakim-savcılar görevlendirilecek.
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "BM, AGİT gibi uluslararası kuruluşlarda hakim-savcılar görev yapabilecek, vatandaşlarımızın yoğun olduğu Almanya, Fransa, Hollanda, ABD gibi ülkelerdeki temsilciliklerimizde Türkiye'den hakim-savcılarımız görev yapabilecek. Yurtdışındaki siyasi ve hukuki çıkarlarımızı korumamız güçlenecek. " dedi.
 
Yurtdışındaki temsilciliklerimize, Adalet Bakanlığı'ndan şimdilik geçici olarak yapılacak görevlendirmeler Bakanlık'taki düzenlemelerin ardından daimi hale gelecek.
 
İşbirliği protokolü ile iki Bakanlık personeli arasındaki iletişimin ve karşılıklı eğitimin de güçlendirilmesi hedefleniyor.





TRT Haber