Deniz ÇİÇEK

Tüketici Bilgi Sistemi’ni kurarak, vatandaşların internetten tüketici davası açmasının yolunu açan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, şimdi de mobil tüketici projesini hayata geçiriyor.

Vatandaşlar, www.tuketici.gov.tr adresi üzerinden tüketici hakem heyetlerine dava açıp, tüketici şikayetinde bulunurken, şimdi internet sitesi üzerinden yapılan tüm işlemler cep telefonlarıyla da yapılabilecek. Buna göre vatandaşlar, talep ettikleri her yerde ve her saatte cep telefonu üzerinden bakanlığa tüketici şikayetinde bulunabilecek. Alışveriş yapan vatandaşlar, bir AVM'de ya da restoranda yaşadığı sorunu, şikayet edebilecek. Firma ve ürünlere yönelik her türlü şikayet, anında bakanlığa ulaşacak. Bakanlık da bu şikayetleri ilgili birim ve firmalara ulaştıracak. Vatandaşlar, yine şikayetlerinin sonucunu da cep telefonuyla görebilecek.

MOBİL İMZA İLE DAVA
Sİstemle, tüketici mahkemesi ayarında olan tüketici hakem heyetlerinde dava açma imkanı da olacak. Buna göre, mobil imzası olan vatandaş, cep telefonundan sisteme girecek ve buradan yaşadığı soruna yönelik olarak tüketici hakem heyetine başvuruda bulunacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, mobil tüketici uygulamasını 2012 başında tamamlayarak hayata geçirmeyi düşünüyor.



Akşam