Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer imzasıyla 22 bölge müdürlüğü ile teftiş grup başkanlıklarına gönderilen yazıda, yarın tüm bakanlık bünyesinde e-imza'nın başlayacağı bildirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, daha önceelektronikortamdaki ilk yazışma denemesi ve e-imza kullanımını 23 Temmuz'da Bakan Dinçer'in, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a gönderdiği metinle uygulamıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yarından itibaren tüm yazışma ve işlemlerinde e-imza'yı kullanacak. E-imza ile tüm yazışmalar sistemden yapılacak ve kağıt kullanılmayacak.

Bakanlık personeline gönderilen yazıda, 29 Kasım tarihinden itibaren sadece sistem üzerinden yapılacak yazışma ve işlemlerin kabul edileceği, kağıt şeklinde gelen yazıların kabul edilmeyeceği belirtildi. Çalışma hayatı, sosyal güvenlik gibi alanlarda yaklaşık 72 milyonluk nüfusun tümüne doğrudan hizmet veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu ilk uygulamasının yaygınlaşmasıyla, milyonlarca evraka ilişkin işlemler elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek. Uygulamayla, milyarlarca lira tasarruf edilmesi, bürokrasiden kaynaklanan engel ve engellemelerin ortadan kaldırılması, evrakın nerede, ne zaman, kim tarafından ve hangi gerekçeyle bekletildiğinin kendiliğinden denetim sistemiyle derhal anlaşılması, hizmetlerde verimlilik, hız, şeffaflık sağlanarak kalite standardının en yüksek seviyelere çıkarılması amaçlanıyor.





(CİHAN)