2 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile "Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği"nde iki değişiklik yapılmıştır.

AVUKATLIK HİZMETLERİ SINIFI İÇİN YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Daha önce, iki yılda bir 1 cüppe olarak avukat, hakim ve savcılara verilen giyecek yardımı, yeni düzenlemeye göre bu unvanlara ek olarak hukuk müşavirine de (avukatlık ruhsatına sahip) verilecektir. Avukat, hakim, savcı ve hukuk müşavirine verilecek giyecekler ayni olarak verilmeye devam edilecektir.

DİYANET PERSONELİ İÇİN YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Daha önce sadece müftü, vaiz ve imam hatiplere 2 yılda bir olmak üzere 1 cüppe ve 1 sarık verilmekteydi. Yeni düzenlemede bu giyecek yardımı bu varolan personele ek olarak müftü yardımcısı ve müezzin kayyıma da verilecektir.

Ayrıca yapılan bir diğer değişiklikle, Diyanet personeline bu yardım ayni olarak değil Maliye Bakanlığınca belirlenen standart fiyatlarından üzerinden nakden olarak verilecektir.

SON DÜZENLEMEYE GÖRE GİYECEK YARDIMININ AYNİ OLARAK VERİLECEĞİ PERSONEL

Son düzenlemeyle yönetmeliğin ek 1. maddesi değiştirilmiştir. Buna göre,

- Avukat, hakim, savcı ve hukuk müşaviri,

- Bekçi

- Resmi kıyafet taşıyan personel (İtfaiye, zabıta, İnfaz koruma memuru, Orman muhafaza memuru, Muhafaza memuru, Kolcu, Gemi adamı, Koruma ve Güvenlik görevlisi, Gümrük sahasında görevli gümrük memuru, bando ve orkestra personeli vb.)

- 112 acil sağlık hizmetleri personeline,

giyecek yardımı ayni olarak verilecek. Yani kurum temin edip personele verecektir. Diğer giyecek yardımları ise Maliye Bakanlığının belirlediği fiyatlar üzerinden nakit olarak verilecektir.


Memurlar.Net - Özel