Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ergenekon soruşturması ile ilgili olarak, yazdığı haberden dolayı yargılanan gazetecileri rahatlatacak yasa taslağı çalışmasını, önümüzdeki pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na sevk edeceklerini açıkladı.

Ergin, yasa dışı dinlemelere daha ağır ceza öngören taslağın da tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. Bugün TV'de İlnur Çevik'in sunduğu 'Madolyonun İki Yüzü' programında konuşan Bakan Ergin, "Sorunlara, kısmi bir çözüm getirecek bir paket gibi gözüküyor. Bakanlar Kurulu'na takdim ettikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın açıklamasına da tepki gösteren Adalet Bakanı, "Yargıtay Başsavcısı, yasama organının görev alanına girmiştir. Siyasi partilerin kendi aralarında yürüttüğü bir müzakere var. Henüz ortada bir metin yok. Konuşulan somut bir taslak yok. Sadece partiler kendi aralarında ziyaretler yapıyorlar. Başsavcı diyor ki "Bu konuda birbirinizi ziyaret etmeyin, görüş belirtmeyin, faaliyet yapmayın" ifadelerini kullandı.

Başsavcı'nın, parlamentoya, "Sakın böyle yapma, yaparsan başına şu iş gelir" gibi tehditvari bir üslup kullandığını belirten Ergin, "Bu, geçmişten gelen bir alışkanlık. Bu gibi demode müdahaleler Türkiye manzarasına yakışmıyor. Parlamento'daki tüm siyasi unsurlara bir müdahale var. Açıklamanın her yönü ve her şeyi problemdir. Zamanlaması problem, içeriği problem. Başsavcı Yalçınkaya, sahip olmadığı bir yetkiyi kullanıyor"

HSYK seçimleriyle ilgili olarak da konuşan Adalet Bakanı Ergin, şunları söyledi: "İktidar imkanları kullanılarak avantaj sağlandı" diyorlar. Allah aşkına, bugüne kadar halkı hakir gören, tepeden bakan anlayış hep seçim sonuçlarını eleştirdi, bunlar hiçbir zaman seçim sonuçlarını doğru okuyamadılar, göbeğini kaşıyan adam dediler, çobanın oyu dediler. Peki şimdi hakim ve savcılara ne diyecekler? 12 bin hakim-savcı sandığa gitti. En az yüzde 50 ve üzerinde oy alanlar seçilebildi. Biz çoğulcu yapı arzu etmiştik, CHP bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü, çoğunlukçu yapıda bir seçime gidildi."



CİHAN