Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” Meclis’e gönderildi.
 
Tasarıda sağlık alanına ilişkin önemli değişiklikler bulunuyor. Tasarıya göre, doktorlar meslek icrası sırasında, görevinin gereklerine aykırı hareket ederek ya da görevlerinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek hastanın hafif derecede engelliliğine neden olmaları halinde, 3 aydan 1 yıla kadar geçici olarak meslekten menedilecek. Bu fiiler 5 yıl içinde tekrar ederse cezalar iki katına çıkacak.
 
Hastalarını ağır engelli durumuna düşüren ya da öldüren doktorlar 1 yıldan 3 yıla kadar geçici, fiili 5 yıl içinde tekrarlayan doktorlar ise meslekten sürekli men edilecek.
 

MEMURA EK ÖDEME MÜJDESİ
 
Tasarıya göre, devlet memurları daha önce çıkan ve iptal edilen 666 sayılı KHK ile alacakları ek ödemelere yeniden kavuşuyor. Yeni düzenlemeye göre, memurlara verilecek ek ödemeler, halen aldıkları ek ödemeden düşülerek ödenecek.
 

Özel sektörden müsteşar atanabilecek
 
Uzun süredir konuşulan, üst düzey yöneticilerin hükümetle gelip hükümetle gitmelerinin önünü açan madde de tasarıya eklendi. Tasarı yasalaşırsa 6.400 ve üzeri göstergedeki memurlar özel sektörden atanabilecek.
 
Dolayısıyla genel müdürler, müsteşar yardımcıları, başkanlar ve müsteşarlar özel sektörden kamuya atanabilecek. Bu kişilerde deneyim şartı 10 yıldan 5 yıla indirildi.