Taslağa göre ayırca, işçi güvenlik konusunda işverene öneri götürebilecek. Taslakta, işveren için de önemli görevler düzenlendi.  

Risklerin azaltılması, işçilerin daha iyi eğitilmesi işverenin yükümlülükleri arasında.

İşyerinde güvenliği sağlayamayan işverene de ağır yaptırımlar geliyor.

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, Üçlü Danışma Kurulu toplantısının ardından, taslağın ana hatlarıyla tüm taraflarca kabul gördüğünü söyledi. Ancak yine de bir toplantı daha yapılacak.

Dinçer, basın mensuplarının soruları üzerine, gündeme alınan çalışmanın tasarı taslağı şeklinde olduğunu ve bu konuda ilk görüşlerin ifade edildiğini söyledi.

"Uzlaşma sağlanamadı demek doğru olmaz" diyen Dinçer, temel prensip olarak kanunun ana hatlarıyla herkes tarafından kabul edildiğini ifade etti.

Dinçer, taslağın konunun diğer paydaşlarıyla da paylaşılacağını ve bir toplantı daha yapılacağını bildirdi.

Bakan Dinçer, "Bu açıdan bakıldığında mutabakat sağlanamadı diye bir değerlendirme yapmak doğru olmaz. Aslında şu anda elimizdeki taslak üzerinde yüzde 99 oranında itiraz yok. Özellikle işçi sendikalarımız sadece bir maddeyle ilgili değerlendirmede bulundular. Onun dışındaki maddeleri kabul etmişler gibi görünüyorlar, ama ayrıntısıyla ve diğer sendikaların görüşleri de bize gelecek onları bir daha gözden geçireceğiz" diye konuştu.

Ömer Dinçer, insan hayatını tehlikeye atacak herhangi bir durum ortaya çıkması halinde işçilere, "Burada benim hayatımı tehlikeye atan bir durum var. Ben bu işi yapmam" deme hakkının sağlanmasının öngörüldüğünü söyledi.

Dinçer, tehlikenin geçmesi halinde bu hakkın kullanılmaz hale geleceğini, tedbirlerin alınmasına rağmen buna uymayan işçiler varsa bu konuda da bazı yaptırımlar getirmeyi düşündüklerini bildirdi.





Cnn Türk