TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen, "Torba Tasarı" olarak adlandırılan, bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarının, kadrosu kaldırılan memurların en geç 6 ay içinde kendi kurumlarında niteliklerine uygun bir kadroya atanmalarını öngören maddesi kabul edildi.

Devlet Memurları Kanunu'nun 91. maddesinde değişiklik yapan maddeye göre, kurumlarında atama imkanı olmayan memurlar, Devlet Personel Başkanlığı'nca belirlenen başka bir kurumdaki boş kadroya atanabilecek.

Bu memurlardan ünvanı müdür olanlarla, danışma işlevlerine ilişkin kadroda çalışanlar, araştırmacı kadrosuna atanacak.

Bu durumda olan memurlar, atama işlemi yapılıncaya kadar kurumlarında niteliklerine uygun işlerde çalıştırılacak ve eski kadrolarına ait mali haklardan ve sosyal yardımlardan yararlanmaya devam edebilecek.

"Demoklesin kılıcı gibi..."

CHP İzmir Milletvekili Harun Öztürk, bu maddenin, memurların tepesinde "demoklesin kılıcı' gibi sallandığını söyledi.

Düzenlemenin, iş güvencesini ortadan kaldırmayı amaçladığını öne süren Öztürk, "Hükümetin niyeti iyi değil. İstek dışı yapılacak bu operasyonlar sürgünleri beraberinde getirecek ve sendikalaşmaya zarar verecektir" diye konuştu.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, maddenin, "kıyım ve tasfiye düzenlemesi" olduğunu ileri sürdü.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal da, maddenin konusunun zaten başka kanun maddelerinde düzenlendiğini ifade ederek, maddenin bu haliyle tasarının içerisinde bulunmasının anlamsız olduğunu savundu. (Cnn Türk)


'Torba Tasarı' Komisyon'da