Nevşehir Barosu tarafından Tebligat Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hakkında Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tebligat yasasındaki son değişikliklerle ilgili yasa çalışmasında görev alan Avukat Ruhi'nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Nevşehir Baro Başkanı Fahri Korucu ile birlikte çok sayıda avukat ve posta dağıtıcısı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Nevşehir Baro Başkanı Fahri Korucu, hukuki ve idari işlemlerde her tür bildiri ve uyarıların tebligatlar aracılığı ile yapıldığını belirterek, hukuk sisteminde belirli bir süreye tabi olan işlemlerin süresini başlatması dolayısıyla da oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Tebligat Kanunu'nda çağın gereklerini yerine getirmek için yakın zamanda önemli değişiklikler olduğunu ifade eden Korucu, Baro olarak üyeleri ve posta dağıtıcılarını bilgilendirmek üzere Tebligat yasasındaki son değişikliklerle ilgili yasa çalışmasında görev alan Avukat Yrd. Doç. Dr. Ahmet Cemal Ruhi'nin konuşmacı olarak katıldığı konferansı düzenlediklerini söyledi.

7201 sayılı Tebligat Kanunu'nun 'Bilinen adrese tebligat' başlıklı 10. maddesinde yapılan değişikliğin çok önemli olduğunu ifade eden Avukat Cemal Ruhi " 6099 Sayılı Kanun'un 3. maddesi ile yukarıda belirtilen 10. maddeye, bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması halinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresinin, bilinen en son adresi olarak kabul edileceği ve tebligatın buraya yapılacağı hükmü eklenmiştir. Yapılan bu düzenleme ile önce yine bilinen en son adrese tebligat yapılacaktır. Ancak tebligatın yapılmasını isteyenin veya tebligatı çıkartan makamın bildirdiği adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması yada bu adrese tebligat yapılamaması halinde, muhatabın 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'na göre adres kayıt sistemindeki adresi, bilinen son adresi kabul edilerek tebligat buraya yapılacaktır. Buna göre adres kayıt sistemindeki adres kişinin resmi tebligat adresi olarak kabul edilmiş olmaktadır. Eğer oturduğunuz yer ile Nüfus Müdürlükleri'nde bulunan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS)'ndeki adresiniz farklı ise bir an önce düzeltin. Aksi halde hem 374 TL idari para cezasına muhatap olacaksınız, hem de tebligatlar elinize ulaşmayacak. Elinize ulaşmadığı halde almış olarak kabul edileceksiniz. " dedi. (Cihan )